Foto: LETA
Tiesas lēmums par maksātnespējas procesa pasludināšanu "Winergy" un tās īpašniekiem nav pārsteigums un tas ir loģisks rezultāts amatpersonu bezdarbībai un "Norvik Bankas" organizētajai mērķtiecīgai reiderisma shēmai, teikts uzņēmuma paziņojumā masu medijiem.

Paziņojumā norādīts, ka uzņēmums darījis "visu iespējamo, lai novērstu viena no tā lielākā kreditora "Norvik Bankas" organizētu uzņēmuma mērķtiecīgu novešanu līdz maksātnespējai". Tāpat uzņēmums daudzkārt vērsies pie amatpersonām, lūdzot palīdzību investīciju apdraudējuma un starptautiskās tiesvedības novēršanā. Diemžēl adresāti snieguši vien formālas atbildes vai nav atbildējuši vispār, uzskata uzņēmums.

"Izskatās, ka Latvijā atsevišķu personu naudas kāre prevalē pār tiesiskumu. Neskatoties uz valsts starptautiskajām saistībām investoru tiesību aizsardzības jomā, vārdi neatbilst darbiem. Tāpēc "Winergy" lielākajam dalībniekam Igaunijā reģistrētajam uzņēmumam "Wind One" nav cita ceļa, kā vērsties pret Latvijas valsti par investīciju pārkāpumiem un zaudējumu piedziņu daudzu desmitu miljonu apmērā," teikts uzņēmuma paziņojumā.

"Latvijai jau tuvākajā laikā draud jauns kārtējais investīciju aizsardzības strīds, kura izmaksas atkal nāksies segt no valsts budžeta līdzekļiem. "Winergy" galvenais akcionārs jau patlaban apkopo nepieciešamos pierādījumus investīciju aizsardzības strīdam un attiecīgi saņem nepieciešamās konsultācijas par savu kā investora tiesību pienācīgu aizsardzību," atzīmēts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā 4.novembrī pasludināts maksātnespējas process Igaunijas "Wind One" piederošajai SIA "Winergy", kas pārvalda Latvijas jaudīgāko vēja parku Ventspils novadā.

Kā liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā, kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratoram viena mēneša laikā no šodienas. Par maksātnespējīgā uzņēmuma administratori iecelta Una Zakrevska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!