Foto: Publicitātes attēli
Nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "YIT Celtniecība" uzsācis daudzdzīvokļu namu kompleksa "Priedes" pirmās kārtas būvniecību Gulbju ielā 68, Rīgā, un uzņēmuma investīcijas projekta pirmajā kārtā sasniegs 5 miljonus eiro, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Projekta pirmās kārtas ietvaros plānots uzbūvēt divas dzīvojamās ēkas ar 80 dzīvokļiem. Tiks uzbūvētas divas piecstāvu ēkas ar 40 dzīvokļiem katrā. Namos paredzēti divu un trīs istabu lieli dzīvokļi ar pilnu iekšējo apdari, 51 - 65 kvadrātmetru platībā. Šobrīd, pēc pircēju pieprasījuma, projektā iespējams ieplānot arī dzīvokļus ar četrām istabām.

„Paredzam, ka šis būs viens no pircēju iecienītākajiem jauniem projektiem Daugavas kreisajā krastā. „Priedes" atrodas stratēģiski nozīmīgā Pierīgas punktā - līdz ar Dienvidu tilta un tā pievedceļa būvdarbu pabeigšanu, pilsētas centrs ir 10 minūšu brauciena attālumā, tāpat arī rajonam ir ērta piebraukšana no Ziepniekkalna vai Ķekavas puses. Tajā pašā laikā atrašanās vieta ir ideāli piemērota mierīgai dzīvošanai - tā atrodas priežu meža ielokā, klusā, sakārtotā un patīkamā vidē ar nepieciešamo infrastruktūru iedzīvotāju ērtībām. Netālu ir gan skolas un bērnudārzi, gan sabiedriskais transports, kas nogādās Rīgas centrā, gan arī tuvumā atrodas lielākas un mazākas iepirkšanās vietas un tirdzniecības centri," norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Božē.

Projekta „Priedes" pirmās kārtas daudzdzīvokļu ēkas plānots nodot ekspluatācijā 2015. gada vasarā, kopumā ēku kompleksā tiks uzbūvētas četras piecstāvu dzīvojamās ēkas.

Visi dzīvokļi namos „Priedes" tiks piedāvāti ar pilnu iekšējo apdari, iedzīvotāju ērtībai būs pieejamas pazemes vai virszemes autostāvvietas un velosipēdu novietnes.

Projekta plānojumā īpaši domāts par ģimenēm ar bērniem un iedzīvotājiem ar kustību traucējumiem - pie visām mājām tiks nodrošinātas parocīgas uzbrauktuves un visās kāpņutelpās būs lifti ērtai nokļūšanai namu augšstāvos. 

Namu pagalmā tiks izveidots plašs un labiekārtots bērnu laukums, kā arī atpūtas zonas, kur pavadīt laiku kopā ar ģimeni. Teritorija būs labiekārtota ar bruģētiem ceļiem, apgaismojumu un apzaļumota ar dažādiem dekoratīvajiem augiem un krūmiem.

SIA "YIT Celtniecība" ir Somijas korporācijas meitas uzņēmums Latvijā, kas nodrošina nekustamo īpašumu attīstīšanu un celtniecības pakalpojumu sniegšanu.

 ''YIT Celtniecība'' ietilpst ''YIT'' grupā, kuras galvenās tirgus zonas ir Ziemeļvalstis, Baltijas valstis, Centrāleiropa un Krievija. 2012. gadā "YIT" grupai apritēja 100 gadi, kopš uzņēmuma izveides Somijā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!