Foto: F64

Zaļās farmācijas uzņēmums "Silvanols" šovasar uzsācis eksportu uz Turciju, kā pirmo šajā tirgū piedāvājot medicīnas ierīci "Nurse Harvey's Pro-fort Sprey", portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmumā.

"Silvanola" valdes priekšsēdētājs Artjoms Borcovs norāda, ka uzņēmums ar Turciju saista lielas cerības, jo šīs valsts augu izcelsmes un dabīgo ārstniecības produktu tirgus pašlaik ir viens no visstraujāk augošajiem pasaulē.

"Turcijas zaļās farmācijas tirgus šobrīd piedzīvo ļoti strauju izaugsmi. Pēc Euromonitora datiem, Turcijas zaļās farmācijas tirgus šobrīd ir 30. lielākais pasaulē - pērn tas pieaudzis par 27% un sasniedzis jau 203 miljonu Turcijas liru (TRY) apgrozījumu, turklāt Turcijas klientu interese par dabīgās izcelsmes ārstniecības produktiem tikai palielinās," viņš klāsta.

Borcovs paredz labu noietu "Silvanols" produkcijai šajā tirgū, jo lielākais intereses pieaugums esot par pretklepus, saaukstēšanās un alerģijas līdzekļiem - pērn šī tirgus daļa augusi par 38%.

"Silvanols" preces Turcijā tiek piedāvātas ar vienu no sadarbības partnera zīmoliem – "Nurse Harveys".

"Nurse Harvey's Pro-fort Sprey" ir aerosols ar klinģerītēm un propolisu, kas palīdz mutes dobuma un rīkles gala aprūpei gļotādas iekaisumu gadījumos. Pašlaik sadarbībā ar Turcijas uzņēmumu piegādāti jau gandrīz 10 tūkstoši "Nurse Harvey's Pro-fort Sprey" iepakojumu, informēja kompānijā.

Pērn zaļās farmācijas uzņēmuma "Silvanols" realizācija pieauga par 27%. Eksporta apjoms 2015. gadā pieaudzis par 52% un nodrošināja "Silvanols" kopējo apgrozījumu 4,1 miljona eiro apmērā.

Lielākie "Silvanola" noieta tirgi 2015. gadā bijuši Latvija, Polija, Rumānija un Igaunija.

96,69% uzņēmuma akciju pieder AS "Olainfarm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!