Foto: PantherMedia/Scanpix
Grupas uzņēmums SIA "FF Foods", kas kopš 2012.gada jūnija pārstāv zīmolus "Lango" un "Iļģuciema maiznīca konditoreja", vērsies Rīgas rajona tiesā ar maksātnespējas pieteikumu, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Kā informēja tiesā, maksātnespējas procesa lieta rakstveida procesā tiks skatīta 27.augustā.

Jau vēstīts, ka uzņēmums darbību apturēja jau februāra beigās, skaidrojot, ka sadarbības partneri Krievijā nav norēķinājušies par produkcijas piegādēm, banka pārdevusi uzņēmumu aktīvus citai personai, savukārt Valsts ieņēmumu dienests sācis laikus nenomaksāto nodokļu - 145 335 eiro - piespiedu piedziņu no uzņēmumu bankas kontiem, neraugoties uz 15.janvārī pieņemto tiesas lēmumu par tiesiskā aizsardzības procesa (TAP) sākšanu.

Jau 2013.gadā pret "Lango R&D" un "Iļģuciema maiznīcu" Rīgas rajona tiesā tika ierosināts TAP. Kā toreiz sacīja uzņēmuma pārstāve Jolanta Gaudieša, maksātnespējas process sākts pēc konsultācijām ar Valsts ieņēmumu dienestu nolūkā sakārtot iepriekšējā īpašnieka darbības laikā radušos parādus. Abu uzņēmumu maksātnespējas process tika izbeigts 2013.gada septembrī.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem uzņēmuma zaudējumi 2014.gadā bija 413 729 eiro, savukārt apgrozījums netiek uzrādīts. Gadu iepriekš uzņēmums strādāja ar 3,83 miljonu eiro apgrozījumu un 302 710 eiro zaudējumiem.

Kā ziņots, 2014.gada aprīlī grupas uzņēmuma SIA "FF Foods" 100% kapitāldaļu 38 417 eiro vērtībā iegādājās Vācijas kompānija "Baltic Natural Power Invest GmbH".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!