Foto: Publicitātes attēli
Lai arī esmu jau paudis to, ka kandidēšu uz Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes priekšsēdētāja amatu, arvien saņemu informāciju, ka "gaiteņos" tiek runāts pretējais. Tad nu vēlējos izstāstīt, kāpēc apvienošanās uzņēmēju biedrībā ir svarīga un kas paveikts pēdējos trīs gados.

Pirms dažiem gadiem, kad notika gatavošanās LTRK vēlēšanām, par pamatmērķi izvirzīju biedru skaita dubultošana, jo tikai apvienojoties ir iespējams palielināt gan kapacitāti, gan kvalitāti un kompetenci, gan arī, protams, ietekmi. Kamēr bijām samērā mazskaitlīgi, ar mūsu viedokli varēja nerēķināties, bija vienkāršāk "apiet" nolemto, kā arī manipulēt dažādos jautājumos. Tagad esam izauguši līdz lielākās uzņēmēju biedrības statusam, kur izveidota spēcīga struktūra, zinošas kompetenču padomes, kā arī attīstītas reģionālās padomes. Tāpat atsevišķu problēmu risināšanai arvien aktīvāk darbojas daudzas komitejas, kas piedāvā veiksmīgus risinājumus dažādu nozaru sakārtošanai.

Pārskatot otru būtisku LTRK darbības virzienu, jāsaka, ka būtisks darbs notiek biedru produktivitātes celšanā, jo ik dienas Uzņēmēju namā iespējams mācīties, apmeklēt seminārus un diskutēt ar jomu ekspertiem par sev aktuālām tēmām. Tāpat pieaug konkurētspējas veicināšanas pasākumi reģionos, rīkojot dažādus biznesa forumus, kas daudzviet kļuvuši jau par tradīciju. Mums ir svarīgi, ka LTRK biedri gūst panākumus, tāpēc mācīties un attīstīties ir viens no biedrības pamatuzdevumiem.

Apkopojot pagājušā gada rezultātus, konstatējām, ka uzņēmēji daudz aktīvāk meklē eksporta iespējas. Tas, protams, iepriecina, jo katrs atnestais eiro no ārvalstīm, audzē visas Latvijas labklājību. Iekšējais patēriņš turpina samazināties, jo iedzīvotāju skaits krītas, bet, ja vēlamies dzīvot labāk, tad nepieciešams pastiprināti domāt gan par investīcijām, gan eksportu, tādēļ lepojos, ka LTRK nodrošina visplašāko pārstāvju tīklu, kā arī veiksmīgi organizē gan izejošās misijas jeb darījumu braucienus, palīdzot slēgt sadarbības līgumus utt.

Kad pirms aptuveni desmit gadiem sāku darboties LTRK, daudziem bija bail "pacelt balsi", skaļi paust viedokli vai nepiekrist kādām likumdošanas iniciatīvām. Man ir prieks, ka šis posms ir beidzies un politiķiem daudz nopietnāk jāieklausās uzņēmēju organizācijās, jo bizness ir ne tikai tas, kas samaksā nodokļus, bet arī ietekmē to, vai ekonomika valstī aug – jo labāka uzņēmējdarbības vide, jo plaukstošāka valsts!

Aicinu visus LTRK biedrus atbildīgi izturēties pret biedrības vēlēšanām, jo jums katram ir dota viena balss, lai paustu savu nostāju. Atcerieties, ka šis ir arī Saeimas vēlēšanu gads, kad partiju solījumi un populisms jāvērtē piesardzīgi. Manuprāt, uzņēmēji nedrīkst pieļaut situāciju, kad LTRK kļūst par marioneti kādas partijas rokās, jo mums ir pašiem savs viedoklis un esam spēks. Uz tikšanos vēlēšanās 20.martā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!