Foto: Reuters/Scanpix

Briselē notiekošā Eiropas Savienības (ES) samita noslēgumā piektdien Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) norādīja, ka fiskālās disciplīnas līguma parakstīšana raidījusi skaidru signālu starptautiskajiem tirgiem par bloka dalībvalstu apņemšanos veicināt izaugsmi un izvairīties no krīzēm nākotnē.

Dombrovskis pavēstīja, ka līguma ratificēšana šobrīd ir Saeimas pārziņā un vilcināšanās no valdības puses nebūšot. Premjers pauda pārliecību, ka arī Saeimā kavēšanās ar fiskālās disciplīnas pakta apstiprināšanu nevajadzētu būt.

Komentējot Baltkrievijas jautājumu, premjers sacīja, ka Latvijai jāvērtē Minskas reakcija uz iespējamām sankcijām, kā arī jādomā par to ietekmi uz ekonomiku, prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu un pierobežas valstīm.

Dombrovskis arī norādīja, ka Eiropadomes secinājumos ņemta vērā 12 premjeru vēstule, kurā tā tiek aicināta pievērst uzmanību jautājumiem, kas varētu veicināt izaugsmi, iekšējā tirgus attīstību un administratīvā sloga mazināšanu.

Tāpat premjers atzinīgi novērtēja ES lēmumu piešķirt kandidātvalsts statusu Serbijai, tādējādi tuvinot tās pievienošanos bloka dalībvalstu skaitam.

Lai arī ES nepieciešams vēl lemt par Eiropas Finanšu stabilitātes fonda (EFSF) un Eiropas Stabilitātes mehānisma (ESM) resursu palielināšanu, Dombrovskis ir pārliecināts, ka eirozonas krīzes akūtākā fāze ir pārvarēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!