Foto: stock.xchng

Līdz ar Spānijas zemo cenu lidsabiedrības "Iberia Express" ienākšanu Latvijas aviopārvadājumu tirgū tiks piedāvāts jauns virziens – no Rīgas uz Madridi, ko vairāk varētu izmantot atpūtas, mazāk - biznesa braucienos, portālam "Delfi" sacīja aptaujātie eksperti.

Tūrisma eksperts Aivars Mackevičs portālam "Delfi" sacīja, ka "Iberia Express", no šā gada jūlija piedāvājot lidojumus no Rīgas uz Spānijas galvaspilsētu Madridi, "stiprinās Spānijas virzienu". Tas atvieglos ceļotāju nokļūšanu ne tikai Madridē, uz kurieni varēs aizdoties bez pārsēšanās, bet arī nokļūšanu citās spāņu valodā runājošajās zemēs, nemainot aviokompāniju.

Aviācijas eksperts Tālis Linkaits portālam "Delfi" norāda, ka "Iberia Express" ir "Iberia" grupas uzņēmums. Tas atved pasažierus no tām valstīm, uz kurām māteskompānija "Iberia" lidojumus nepiedāvā. ""Iberia Express" piegādā pasažierus "Iberia", lai viņi tālāk varētu lidot uz citām Latīņamerikas zemēm un ne tikai," sacīja Linkaits.

Vairāk Spānijas virzienā dodas atpūtas, mazāk biznesa braucienos, sacīja Linkaits, piebilstot, ka "jebkuras jaunas kompānijas ienākšana Latvijas pasažieru aviopārvadājumu tirgū ir patērētāja interesēs. Tas ir labi". "Iberia Express" ienākšana Latvijas aviopārvadājumu tirgū paplašinās lidojumu klāstu, bet diez vai tam būs ietekme uz aviobiļešu cenām, ņemot vērā arī to, kas tas būs jauns virziens.

Linkaits uzskata arī, ka Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" "īpaši necietīs" no "Iberia Express" ienākšanas Latvijas aviopārvadājumu tirgū. "airBaltic" nepiedāvā lidojumus uz Madridi, bet uz citu Spānijas pilsētu – Barselonu. Šo virzienu "airBaltic" piedāvā arī Skandināvijas tirgū, piebilda aviācijas eksperts.

Jau vēstīts, ka no 3.jūlija starptautiskajā lidostā "Rīga" darbu uzsāks jaunā Spānijas zemo cenu lidsabiedrība "Iberia Express", kas lidos uz Spānijas galvaspilsētu Madridi. Reisi divreiz nedēļā – otrdienās un sestdienās – būs no 3.jūlija līdz 15.septembrim.

Starptautiskajā lidostā "Rīga" strādā 17 aviokompānijas, kas piedāvā doties uz 79 dažādiem galamērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!