Foto: LETA
Apdrošināšanas sabiedrība „ERGO Latvija” atbalsta grozījumus OCTA likumā, tai skaitā grozījumus, kas paredz noteikt 10 dienu termiņu kādā ceļu satiksmes negadījuma izraisītājam ir jāiesniedz apdrošināšanas kompānijai aizpildītā Saskaņotā paziņojuma veidlapa.
ERGO atbalsta jauninājumu OCTA likumā, jo tas sakārtos līdz šim neregulētu sadaļu. Proti, turpmāk cietušais gadījumos, kad vainīgā persona ignorē uzaicinājumus ierasties un iesniegt Saskaņoto paziņojumu un atrādīt transportlīdzekli apdrošinātājam, varēs atlīdzību iegūt ātrākā laika posmā 

Šobrīd spēkā esošajā OCTA likumā nav atrunāts konkrēts termiņš, cik ilgā laikā pēc konkrētā apdrošinātāja vai LTAB pieprasījuma jāsniedz informācija par notikušā apstākļiem ceļu satiksmes negadījumā (CSN) iesaistītajām personām. Rezultātā šobrīd aktuālā likumdošana nenodrošina konkrētu informācijas sniegšanas termiņu. Tas savukārt veicina noteiktā termiņa interpretāciju, kas attiecīgi praksē sagādā problēmas gan apdrošinātājiem, gan personām, kurām ir pienākums paziņot par apdrošināšanas gadījumu, gan cietušajiem, kuri pretendē uz apdrošināšanas atlīdzību.

Lai izvairītos no šādas situācijas, turpmāk informācija par CSN būs jāiesniedz desmit dienu laikā no ceļu satiksmes negadījuma dienas. Rezultātā, ja abas CSN iesaistītās puses sniegs informāciju par negadījuma apstākļiem, tiks  paātrināta  lēmuma pieņemšana par apdrošināšanas atlīdzību cietušajam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!