Foto: LETA
2015.gada 1. janvārī, noslēdzot Latvijas iekļaušanos vienotajā eiro maksājumu telpā, stāsies spēkā Eiropas Parlamenta regulas Nr. 260/2012 prasības, līdz ar ko Latvijā tiks slēgti līdzšinējie automātiskās rēķinu apmaksas (ARA) risinājumi un būs jāatbilst Vienotās Eiropas maksājumu telpas (SEPA - "Single Euro Payments Area") prasībām.

Līdz šim pakalpojumu sniedzējiem uz bankām bija jānosūta tikai tiešā debeta (automātiskās rēķinu apmaksas) maksājuma veikšanai nepieciešamā informācija, turpmāk uz banku jānosūta pilna rēķina informācija atbilstoši likumdošanai.

AS "OpusCapita" sadarbībā ar "Nordea Bank AB Latvijas filiāle"AS "DNB banka", AS "Citadele banka", AS "Norvik banka", AS "Trasta Komercbanka" un AS "Meridian Trade Bank" ir izstrādājusi pakalpojumu, kura pamatā būs elektroniskā rēķina nosūtīšana uz banku. Jaunā pakalpojums iekļaus arī rēķina automātiskas apmaksas funkcionalitāti. Protams, banku klientiem būs iespējams elektronisko rēķinu aplūkot ar interneta bankas starpniecību, apturēt rēķina automātisko apmaksu, veikt apmaksu "manuālā režīmā", noteikt maksājuma limitus un vēlamos apmaksas datumus. Paredzams, ka uzskaitītās bankas piedāvās esošajiem rēķina automātiskās apmaksas lietotājiem pāriet uz jauno pakalpojumu.

Vienlaikus jāatzīmē, ka patlaban daudzviet Eiropā jau tiek piedāvātas iespējas organizēt rēķinu automātisku apmaksu no maksājumu kartēm. Pamatojoties uz tirgus pieprasījumu arī AS "OpusCapita" izstrādā līdzīgu pakalpojumu. Pēc AS "OpusCapita" aplēsēm Latvijā vismaz 2/3 pakalpojumu sniedzēju rēķinu tiek prezentēti un nosūtīti elektroniskās formātos un to skaits nemitīgi pieaug.

AS "OpusCapita" nodarbojas ar finanšu procesu uzlabošanu, izmantojot automatizācijas risinājumus un biznesa procesu ārpakalpojumus. Uzņēmuma mītne atrodas Espo, Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!