Foto: Shutterstock
Nākamgad starp dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Latvijā konkurence varētu saglabāties esošajā līmenī, prognozēja dārzeņu un augļu pārstrādātāja "Kronis" valdes loceklis Aivars Svarenieks.

"Nav dzirdēts par būtiskām izmaiņām konkurences apstākļos," sacīja Svarenieks, piebilstot, ka vietējo dārzeņu pārstrādes produktu ražotāju skaits, visticamāk, saglabāsies esošais.

Vienlaikus viņš pieļāva, ka līdz ar veikalu tīkla "Lidl" ienākšanu Latvijā nākotnē varētu palielināties importa dārzeņu pārstrādes produktu piedāvājuma klāsts, un tādējādi konkurence saasinātos mazumtirdzniecības līmenī.

Svarenieks pastāstīja, ka arī šogad konkurences apstākļi nozarē nav mainījušies salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. "Tie mūsu konkurenti, kas līdz šim bijuši tirgū, turpina darboties, neviens nav pārtraucis savu darbību. Jauni tirgus dalībnieki arī nav nākuši klāt, izņemot nelielus. Līdz ar to konkurence ir saglabājusies esošajā līmenī," teica "Kroņa" valdes loceklis.

Jau ziņots, ka 2016. gadā "Kronis" strādāja ar 2,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,7% mazāk nekā 2015. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 2,8 reizes un bija 1270 eiro.

"Kronis" ir dibināts 1993. gadā, un tā pamatkapitāls ir 678 198 eiro. Kompānijas lielākie īpašnieki ir Jānis Āboliņš (46,16%) un Aivars Svarenieks (40,04%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!