Foto: LETA
Nākamais gads būs skarbs, bet krīze nozarē neiestāsies, sacīja Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss.

Pēc Klausa teiktā, svarīgākais uzdevums 2016.gadā būs pielāgošanās algu kāpumam. "Jāmāk atrast risinājums procesa efektivitātei un produktivitātei, iegādājoties jaunas iekārtas, lai attiecīgi samazinātos darbaspēka apjomi vienas operācijas veikšanai," pauda federācijas izpilddirektors.

Tostarp viņš atzīmēja, ka federācijai nešķiet pareizi, ka 2016.gada budžetā ir novirze no iepriekš nospraustā kursa darbaspēka nodokļa samazinājumā. "Patiesībā tas pat nedaudz ir audzis šobrīd, tai skaitā arī mēs runājam solidaritātes nodokli. Tas nav tikai lielo priekšnieku un banku sektora jautājums, tas ir arī augsti kvalificētā darbaspēka jautājums," teica Klauss.

Tāpat Klauss norādīja, ka gan valstij, gan pašvaldībām vairāk būtu jādomā par to, lai pasūtījumos vairāk izvēlētos vietējo preci un būvniecībā vairāk veicinātu koksnes izmantošanu.

Latvijas Kokrūpniecības federācija ir dibināta 2000.gada 1.augustā, apvienojot meža nozares atsevišķas asociācijas, lai kopīgiem spēkiem strādātu pie mežsaimniecības, kokrūpniecības un mēbeļrūpniecības attīstības un konkurētspējas celšanu Latvijā.

Tās mērķis ir veicināt Latvijas meža nozares attīstību sadarbībā ar ieinteresētajām institūcijām, veidot ilgtspējīgu, stabilu ekonomisko vidi meža nozares uzņēmumu attīstībai un konkurētspējas paaugstināšanai, kā arī nodrošināt Latvijas kokrūpniecības interešu starptautisku pārstāvniecību un asociāciju darbības attīstīšanu un koordinēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!