Foto: Mango

Kādreizējais Privatizācijas aģentūras vadītājs un veiksmīgs uzņēmējs Jānis Naglis, kurš krīzē zaudējis teju visu biznesu un ir atbrīvots no visiem īpašumiem, ko bankas finansēja, tomēr turpina darboties uzņēmējdarbībā.

Kā norāda Naglis, patlaban viņš ieguvis brīvību, jo ir "atbrīvots no visiem īpašumiem". To, ko bankas finansējušas, tās labprātīgi paņēma arī atpakaļ. Līdz ar to viņam esot krietni vairāk brīva laika, lai varētu realizēties citās jomās - darboties sabiedriskās organizācijās, kā arī dot padomus, lai "tādus muļķīgus soļus, kādus es kādreiz veicu, neveiktu citi".

Viņš skaidro, ka piedalījies sfērās, kas saistīts ar nekustamo īpašumu attīstīšanu, bet krīzes laikā kritums tirgū nozarē bijis "briesmīgs". "Nenovērtēju savas spējas, un, godīgi sakot, konsultanti, kas darbojās šajā jomā, arī neizvērtēja tās sekas, kādas varētu būt," skaidro Naglis.

Politikā viņš neplāno iet, jo būtu kā "absolūts enkurs" jebkuram politiskam spēkam, ņemot vērā, ka ir piedalījies ekonomikas pārveidošanā no plānveida uz tirgus ekonomiku, vadot Privatizācijas aģentūru. "Jā, šis zīmogs ir iznīcinošs un būs uz mūžu mūžiem, līdz kapa malai," uzsver uzņēmējs.

Tagad viņš palikšot uzņēmējdarbībā, strādājot "Baltic taxi" valdē un dažādās sabiedriskās organizācijās, asociācijās, piemēram, Latvijas darba devēju konfederācijā, Tautsaimniecības padomē un citur, kur uzņēmējs redz iespējas, "ja ne iespaidot, tad izteikt viedokli, pastrīdēties un likt aizdomāties par ekonomiskiem un reizēm politiskiem procesiem".

Kā ziņots, 2008.gadā Naglis tika minēts 100 Latvijas pelnošāko uzņēmēju sarakstā: 26.-27.vieta - 2,09 miljoni latu ("Baltic Screen" pētījums par 2006.gadu). Savukārt krīzes laikā plašsaziņas līdzekļos parādījās ziņas par uzņēmēja īpašuma izsolēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!