Foto: AFP/Scanpix

Sagaidāms, ka Latvijā tarifus varētu celt arī citi lielākie mobilo sakaru operatori, trešdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pieļāva Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis.

Tas, cik liels varētu būs tarifu kāpums, būšot atkarīgs no uzņēmumu biznesa plāniem.

"Prognozēju, ka tarifu pieaugums būs arī citiem lielajiem operatoriem. Jau piecus gadus ir kritums un šāda situācija nozarē nav tā labākā " teica Lelis.

Viņš arī norādīja, ka elektrības cenas pieaug, telekomunikācijas uzņēmumu izdevumi par tehnoloģijām palielinās. Tas ir fons, kas liek pārskatīt cenu politiku.

Jau ziņots, ka mobilo sakaru operators "Tele2" no 1.jūlija paaugstinās fiksēto tarifu pakalpojumu cenu 5,45% līdz 16,9% apmērā, liecina kompānijas priekšsēdētāja Valda Vancoviča parakstīts paziņojums klientiem.

"Tele2" komercdirektors Jānis Spoģis portālu "Delfi" informēja, ka mobilo sakaru nozare ir vienīgā Latvijā, kurā cenas pēdējo desmit gadu laikā ir tikai samazinājušās.

""Tele2", ienākot Latvijas tirgū, radīja būtisku konkurenci vēsturiskajam operatoram, un tagad mēs varam baudīt vienas no zemākajām mobilo sakaru cenām Eiropas Savienībā (ES). Vienlaikus jau gadiem ilgi negatīvu ietekmi uz mobilo sakaru nozari rada samazinātie viesabonēšanas un starpsavienojuma tarifi, kurus nosaka Eiropas Komisija (EK) un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK)," norāda Sproģis.

Viņš uzsver, ka nozarē kopumā apgrozījums pēdējo piecu gadu laikā ir samazinājies par gandrīz trešdaļu, atsevišķi tirgus dalībnieki kā "Bite Latvija" pat strādā deviņus gadus ar zaudējumiem. Lai turpinātu nozīmīgas investīcijas tīkla infrastruktūrā un klientiem piedāvātu jaunākās tehnoloģijas, esam veikuši cenu korekciju tikai trīs tarifu plāniem košļājamās gumijas paciņas cenas apmērā, t.i., vidēji par 74 eiro centiem.

Lielākā daļā ES valstu šādu tarifu plānu cena ir trīs līdz piecas reizes augstāka, tāpēc Latvijā arī turpmāk būs zemākās mobilo sakaru cenas ES, norāda uzņēmuma vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!