Foto: LETA
Turpmākos simts gadus bēgļu ietekme uz Latvijas ekonomiku būs maza, tā pirmdien, komentējot valsts budžeta pieņemšanu, no Saeimas tribīnes sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Kolēģi medijos dramatizē. Es teikšu - tiešām dramatizē bēgļu jautājumus, kuriem uz Latvijas ekonomiku vēl turpmākos 50, 100 gadus būs maza ietekme - nedz negatīva, nedz pozitīva. Ja kāds skaita darbaspēku, tā nav pareizā attieksme, kad mēs runājam par bēgļiem," no tribīnes sacīja ministre.

"Mēs redzam, kas notiek Eiropā un Krievijā. Vairāk kā jebkad arī mūsu valstī ir maksimāli jāatbalsta miers, un miers nav stagnācija. Ir jāatbalsta miers un vesels gars ekonomikā. Pretējā gadījumā par jaunu darbavietu radīšanu, pievienotas vērtības izaugsmi, eksporta tirgu iekarošanu, es teikšu, varam aizmirst," turpināja Reizniece-Ozola.

"Delfi" jau ziņoja, ka budžeta prioritātes nākamgad izvirzītas valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšana, veselības aprūpes pieejamības uzlabošana, kā arī izglītības kvalitātes uzlabošana.

Papildu finansējums nākamajā gadā paredzēts Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju celšanai, tostarp zemessardzes un jaunsardzes attīstībai, kā arī valsts kiberdrošības stiprināšanai. Tāpat papildu nauda arī paredzēta policistu, ugunsdzēsēju, glābēju un ieslodzījuma vietu pārvalžu darbinieku algu paaugstināšanai, kā arī valsts robežsardzei valsts drošības stiprināšanas pasākumu īstenošanai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!