Foto: Shutterstock
Bērna gaidīšanas ballīte jeb tradīcija, kas aizsākusies ASV, mūsdienās aizvien tiek vairāk izmantota kā tematiskas kopābūšanas iespēja arī citur pasaulē. Ieskaties un iedvesmojies, kā šādu pasākumu rīkot un kā to padarīt iespējami neaizmirstamāku gan topošajai māmiņai, gan pasākuma viesiem.

Tēmas un krāsu izvēle

Parasti tēmu un krāsu izvēli dekoros nosaka gaidāmā bērniņa dzimums. Ja vecāki nav vēlējušies to zināt pirms piedzimšanas, iespējams izmantot abiem atbilstošu krāsu sajaukumus, piemēram, oranžu un gaiši pelēku vai baltu un tirkīzzilu. Krāsu var arī pielāgot gadalaikam, kurā bērniņš gaidāms. Toņu pielietojumā eleganti izskatās ombre stils jeb vienas krāsas pāreja citā, piemēram, no gaiši uz tumši rozā.

Runājot par dažādiem tematiskiem elementiem, iespējams izmantot dzīvnieku vai ziedu motīvus. Tāpat, ieturot tematisko stilu, iespējams izveidot arī foto stūrīti un iemūžināt bildes, kuras vēlāk uzdāvināt mazulim. Tā kā pasākuma brīdī bērniņš vēl gaida savu īsto ierašanās laiku, "Esi sveicināts uz Zemes" tēmu arī iespējams izvērst acīm tīkami, piemēram, izliekot kartes, globusus vai ceļotāju pudeles.

Spēles un izklaides

Ja ar tematisku tikšanos un vienkāršu tērzēšanu jaukā kompānijā topošā mamma un ciemiņi ir apmierināti, ar to pietiek veiksmīgam pasākumam, taču parasti šajā kopābūšanas laikā tiek spēlētas dažādas spēles. Ar viesu sastāvu iespējams variēt, un nav teikts, ka arī vīrieši uz šo pasākumu nedrīkstētu ierasties. Spēles ir daudz un dažādas, bet te daži varianti:

1. Padomu grāmata. Katra no ballītes dalībniecēm ieraksta kādu padomu topošajai māmiņai speciāli izveidotā grāmatā, blociņā. Ieteikumiem ne vienmēr jābūt par audzināšanu vai bērnu kopšanu, tāpēc der arī smieklīgi vai iedvesmojoši vārdi turpmākai dzīvei. Vēlāk viņa varēs to atdot bērniņam.

2. Uzmini, kurš tas ir! Pasākuma organizatore rāda ciemiņu bērnības bildes, un topošai mammai jāuzmin, kurš no viesiem tas ir. Mūsdienās pavisam vienkārši kļuvis sagatavot prezentāciju ar fotogrāfijām, tāpēc nav pat nepieciešams tās nest taustāmā veidā.

3. Dziesmu tops. Katram no pasākuma viesiem uz lapas jāsaraksta pēc iespējas vairāk dziesmas, kurās ir vārds "bērns". Laiku, kurā censties atcerēties dziesmas, var noteikt individuāli, un uzvarētājam beigās sniegt mazu balviņu. Šādu spēli iespējams noorganizēt arī ar citiem vārdiem, kuri saistīti ar mazuļiem.

A post shared by Honey Bee Warm (@honeybeewarm) on Jun 12, 2017 at 4:02am PDT

Kūciņas, gardumi un saldumi

Šajā gadījumā droši jāļauj radošajam garam izpausties. Runājot par kūkām, tās var būt dažādas, sākot no kārtīgas šokolādes meistarojuma, līdz pat vieglai jogurta kūkai ar citronu garšu. Ja gribas paceļot un nokļūt Parīzē, iespējams sacept makarūnus (macaroon), kuri tīk gan acīm, gan vēderam.

Saldumu gatavošanā, protams, tiks novērtēti pašu meistarojumi, piemēram, sacepti sirsniņu veida cepumi vai dekorētas trifeles. Tā kā reizēm dāmas sūdzas par lieliem kūkas gabaliem un iespējamu "slaido līniju", mazās kūciņas jeb mafini arī ir apsverams variants.

Dāvana mazulim

Bērna gaidīšanas ballītēs ierasts kaut ko topošajai māmiņai dāvināt. Patiesībā šis pasākums līdzinās dzimšanas dienai vai vecmeitu ballītei - jauka laika pavadīšana patīkamā kompānijā un arī sagatavotu dāvaniņu pasniegšana. Tā kā bērniņam vajadzību būs daudz, ierasts nest drēbes, grāmatiņas, segas, rotaļlietas un arī autiņbiksītes. Iepriekšminētās dāvanas iespējams arī personalizēt, piemēram, uzdrukājot uz drēbēm kādu iedvesmojošu frāzi vai darinot kaut ko savām rokām.

A post shared by Wendy&Nienke (@krukels) on Jun 12, 2017 at 4:25am PDT

Te atradīsi idejas, ko var uzdāvināt topošajai mammai, bet šeit - idejas jaundzimušā apdāvināšanai. Savukārt šajā rakstā vari iepazīties ar ieteikumiem, ja plāno doties raudzībās. Nesteidzies, šis ir tikai viens no padomiem!

Padomi ballītes rīkošanā apkopoti no "Today' Parent".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!