Foto: Privātais arhīvs

Evelīna Sproģe ir mamma četriem bērniem, bet piektais viņas bērniņš uz ģimeni noraugās no mākoņu maliņas. Evelīna savus bērnus audzina, izmantojot Marijas Montesori pedagoģijas metodes.

Viņa raksta arī blogu "Mammassmaids", kurā dalās ar savu pieredzi bērnu audzināšanā. Evelīna arī ar "Cālis" lasītājiem ir gatava dalīties – šoreiz pastāstot par pavisam vienkāršu vingrinājumu/spēli, kuru var piedāvāt bērnam burtu mācīšanās periodā un ne tikai!

Stāstu par Evelīnas ģimeni atradīsi šeit.

"Nepieciešams izvēlēties burtu, kurš bērnam jāraksta, un atrast vietu, kur to varētu uzrakstīt. Manā gadījumā tā ir cepeškrāsns panna ar mannas putraimiem.

Mannu var bērt mazāk, nekā es uzbēru tos pirmajā reizē. Jo to būs mazāk, jo labāk varēs redzēt burtus, ciparus vai citus zīmējumus.

Šī var būt arī kā sajūtu "vanniņa" – bērns var vienkārši zīmēt un spēlēties. Niklāvam ļoti patika pa pannu un mannas putraimiem braukāt ar mašīnītēm.

Mannas vietā varētu izmantot arī, piemēram, kukurūzas putraimus vai smiltis. Man pašai reizēm ir duālas izjūtas par ēdamlietu izmantošanu šādā mācību/rotaļu procesā. Bet, ja vērojam bērnus, tad mēs ļoti labi redzam, ka viņiem patīk visu iztaustīt un izzināt.

Vai jūsu bērnam ir gadījies piekļūt pie skapja ar ēdamlietām (miltiem, putrām u.c.) un tikt pie kāda no atvērtajiem iepakojumiem? Ja jā, tad jūs esat arī redzējuši, ka viņi to izgāž uz grīdas un tad ar rociņām "izsmērē" uz visām pusēm un vēl kādu laiku bauda šo vienkāršo aktivitāti. Maniem bērniem šāds process ļoti patīk.

Lai jauka darbošanās!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!