Foto: Shutterstock
Visas jaunās mammas uz pasaules vieno vieta lieta – neizgulēšanās. Kāda ar to saskaras tikai bērniņa pirmajās dzīves dienās, bet kāda ar miega trūkumu samierinās pat vairākus gadus. Taču mamma no ASV, Lorēna Sesiona padalījusies savā pieredzē, kura, iespējams, sniegs iespēju savu mazulīti nomierināt necerēti ātri, sniedzot mammai saldas miega stundas.

Kā vēsta "Mama-likes", nemaz ne tik sen Lorēnas dzīvē atgadījies neparasts gadījums. Kādu laiku viņai nācies aprūpēt trīs nedēļas vecu radinieku, kura mamma nokļuva slimnīcā, un mazulīša aprūpe pilnībā gūlās uz tantes jeb Lorēnas pleciem.

Viņi sadraudzējušies ne uzreiz. Pirmās dienas bērnam bijis ļoti grūti: pietrūkusi mamma. Arī Lorēnai nebija viegli: pēc aptuveni 12 stundu ilgas darba dienas viņai nācies mierināt raudošo un izbijušos mazuli.

"Es pat biju piemirsusi, ko nozīmē auklēties ar zīdaini, jo manai meitai jau ir pieci gadi," atzinusies Lorēna.

Bet tad viņa atminējusies pašas personīgo un nedaudz jau piemirsto pieredzi. Kad viņas meitiņa Dalānija nevarēja iemigt, sieviete iegājusi vannas istabā un atgriezusi ūdens krānu, paņēmusi bērnu "kā bumbu amerikāņu futbolā" un ūdens trokšņa pavadībā sākusi to aijāt. Metode vienmēr iedarbojusies uz "urrā", un jau dažu sekunžu laikā mazulīte iemigusi.

To pašu Lorēna izmēģinājusi ar mazo radinieku. Jau 15 sekunžu laikā viņš iemidzis. Tā bijusi mazā uzvara nogurušajai mammai, un viņa ar šo metodi paguvusi padalīties arī ar "bezmiega nakšu draudzenēm". Lorēna uzņēmusi arī video, kā tas notiek realitātē, un fragments guvis milzu atsaucību. To skaties te.

Arī šeit atradīsi video, kurā pediatrs demonstrē, kā 30 sekunžu laikā nomierināt raudošu zīdaini, bet virkni citas mazuļu nomierināšanas metodes atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!