Foto: Shutterstock
Pirmkārt, būt vecākiem ir liela laime. Un arī, otrkārt, tā ir liela laime, un tad gribas visu paveikt vislabākajā veidā, lai bērns justos labi, māja būtu tīra, un abi vecāki – laimīgi. Bet ne vienmēr šos plānus izdodas īstenot dzīvē, jo bērnam parasti ir citas domas šajā sakarā.

Jā, un vēl – visi apkārtējie pēkšņi kļūst ļoti pieredzējuši un gudri, sniedzot neskaitāmi daudz padomu, kā būtu jāapietas ar bērnu. Portāls "Adme" piedāvā iepazīties ar piecām vissvarīgākajām īpašībām, lai pārdzīvotu šo laimīgo, bet nebūt ne vieglo laiku, kļūstot par vecākiem.

Pacietība

Bērni spēj izvest no pacietības visus, un dažreiz ir nepieciešams saglabāt mieru un nepadoties šai sajūtai. Viņi var manipulēt – ne jau ar ļauniem nolūkiem, bet tāpēc, ka šis ir visvieglākais veids iegūt vēlamo. Viņi pieprasa uzmanību, neprot darīt daudzas lietas, un vecāki tās paveic viņu vietā, ekonomējot laiku. Vai ir vērts sacīt, ka tā bērns neko neiemācīsies?! Tādēļ – bez pacietības nekādi neiztikt.

Humora izjūta

Humora izjūta ir kā izpletnis. Ar to vieglāk krist no saviem pieaugušā apziņas augstumiem. Bet krist jau nu patiešām nāksies. Kad tu uz minūtīti aizgriezīsies, bet tavs mazulis jau būs novilcis zeķes un skalos tās tavā rīta kafijas krūzē, atliks vien pasmieties. Protams, ir vērts ieklausīties slavenos psihologos un pacensties izprast bērnu. Bet, piekritīsi, zeķes kafijā ar humora izjūtu uztvert ir kaut kā vieglāk.
Foto: Shutterstock

Veselīgs egoisms

Līdz ar bērna piedzimšanu tu nepārstāj būt cilvēks, un nav jākaunas dažreiz arī nogurt. Daudzas sievietes, dzenoties pēc ideālās mātes lomas, aizmirst par sevi kā personību un pārvēršas visuzticamākajā un padevīgākajā sava mazā karaļa kalpā. Un tas viņām vienmēr beidzas slikti.

Nav nekā traka atstāt mazuli ar vecmāmiņu un pabrokastot klusumā. Nav nekā briesmīga, ja mazuļa uzmanību novirzīsi ar rotaļlietām un pati padzersi tēju, apēdot konfekti, tā vietā, lai mestos tīrīt māju, līdz viss spīd un laistās. Bet gludināt drēbītes no abām pusēm izdomājuši sadisti. Beigu beigās, tavi bērni taču neaug antisanitāros apstākļos.

Veselīgs pesimisms

Pirms ilgstoša vai tāla brauciena esi gatavs tam, ka tavs bērns apliesies, nokritīs, nosmērēs drēbes, apēdīs to, ko nedrīkst… Arī laikapstākļi pēkšņi var sabojāt labu daļu no atpūtas. Ja tas nenotiks, ļoti labi. Bet ja tomēr tā atgadīsies, daudz patīkamām ir būt nedaudz sagatavotam tam visam, nekā pēkšņi izdomāt atkāpšanās ceļus vai pirkt nepieciešamās lietas par trīs reizes augstāku cenu.
Foto: Shutterstock

Vienaldzība pret apkārtējo domām

Ja tevi satrauc tas, ko domā vai saka apkārtējie par tevi vai tavu bērnu, aizdomājies: viņi patiešām zina, kā pareizi bērnu audzināt? Viņi paši ir ideāli cilvēki, cienīgi piemēri? Vecmāmiņām, kaimiņiem, draugiem ir pedagoģiskais grāds vai kolosāla pieredze? Visticamāk, ka nē. Tad vienkārši parādi tādu sejas izteiksmi, lai runāt ar tevi par bērniem viņiem vairs negribētos. Vai arī uz visu atbildi ar piekrišanu, nestrīdies. Un esiet laimīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!