Foto: Shutterstock
Sestdien, 19. maijā, un svētdien, 20. maijā, notiks otrais "KIDDING Zinātkāres kluba" pasākums bērniem par kino tēmu. Ikvienam interesentam no pulksten 12 līdz 17 būs iespēja padziļināti izprast filmu tapšanas procesu, ieraudzīt kino industriju no citas puses un iejusties kinozvaigznes lomā, demonstrējot savu aktiermeistarību.

Visas dienas garumā būs iespēja pielaikot kino varoņu kostīmus, izvēloties piemērotu grimu tēla papildināšanai. Lai mirklis tiktu iemūžināts, ikkatrs varēs fotografēties izraudzītajā varoņa tēlā, pilnībā iejūtoties aktiera ikdienā un izprotot kino tapšanas aizkulisēs.

Tiem, kuri jau zina, ka noteikti vēlas izmēģināt savus spēkus kino industrijā, būs iespēja piedalīties aktiermākslas meistarklasēs. Profesionālu skolotāju pavadībā varēs trenēt koordināciju uz skatuves, iepazīties ar stresa pārvarēšanas vingrinājumiem pirms kāpšanas uz skatuves, mīmikas trenēšanas pamatiem, kā arī, protams, attīstīt runas prasmes un kopumā spēju uzstāties uz skatuves auditorijas priekšā. Aktivitātes norises laiki: 12.30 – 12.50, 13.30 – 13.50, 14.30 – 14.50, 15.30 – 15.50, 16.30 – 16.50. Meistarklases notiks tirdzniecības centrā "Domina Shopping", pie restorāna "Vairāk saules".

Pēc labi padarīta darbiņa ir jāatpūšas un jābauda sasniegumi. Visiem pasākuma dalībniekiem būs iespēja gozēties uz sarkanā paklāja, izbaudot savu "zvaigžņu stundu". Lai labāk saprastu kino industrijas mākslinieku darbu, tiks piedāvāta iespēja piedalīties interaktīvā viktorīnā un attēlot spilgtākās aktieru īpašības. Tā ir iespēja iejusties kino pasaules aizkulisēs un izbaudīt savu mirkli uz skatuves, gūstot zināšanas par kino pasauli un globāli pazīstamiem aktieriem.

"KIDDING Zinātkāres klubs" ir bezmaksas izglītojoši-izklaidējošu pasākumu sērija ģimenēm ar bērniem vecumā no pieciem līdz 12 gadiem, kas notiek reizi ceturksnī. Tā mērķis ir veicināt dažādu vecumu bērnu interesi par radošām nodarbēm, eksperimentiem un interaktīviem pašizpausmes veidiem, sniedzot iespēju bērniem pašiem aktīvi iesaistīties un gūt zināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!