Foto: Shutterstock

Gandrīz visiem bērnu vecākiem kādreiz būs jāveic izvēle par to, vai viņi savus bērnus potēs. Interneta forumos diskusijas mēdz būt asas – emocijas mēdz valdīt pāri faktiem. Arī ārsta kabinetā atbildes dažkārt nav atrodamas. Mājās, radu un draugu pulkā, klīst dažādas baumas, viedokļi un uzskati, vai bērni būtu jāpotē, vai vajag visas potes, un vai pēc tāda grafika, kā norādīts.

Latvijas Medicīnas studentu asociācija kopā ar sadarbības partneriem Pasaules imunizācijas nedēļas laikā organizē diskusiju par vakcinācijas jautājumiem.

Kā informē asociācijā, diskusijā varēs uzzināt par vakcīnu kontrolējamām infekcijas slimībām, vakcīnu veidiem, sastāvu. Par to, vai vakcīnas var būt bīstamas, kādas var būt reakcijas pēc vakcinācijas. Kas ir kolektīvā imunitāte? Kāpēc vakcinācija uzsākama jau zīdaiņu vecumā? Kāpēc nepieciešama revakcinācija? Par to visu interesentus informēs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas infektoloģe, RSU Pediatrijas katedras docente Dr. Liene Čupāne un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Bioloģijas un mikrobioloģijas katedras docents Dr.med. Aigars Reinis.

Diskusija notiks 27. aprīlī no pulksten 19 līdz 21 bārā "Follow the Rabbit", Vecpilsētas ielā 19, Rīgā. Sākotnēji plānotas ārstu prezentācijas, kam sekos diskusija, kuras laikā varēs rast atbildes uz vēl neatbildētajiem jautājumiem.

Pasākumā var piedalīties bez maksas. Šeit anonīmi var uzdot jautājumus ekspertiem jau iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!