Foto: PantherMedia/Scanpix
29. aprīlī un 13. maijā pulksten 12 Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" Lielajā zālē notiks izglītojoša koncertlekciju programma bērniem "Lai taures skan!".

Muzikāli izglītojošais koncertu cikls bērniem "Lai taures skan!" tapis sadarbībā ar profesionālu mūziķu apvienību – pūtēju kvintetu "5-atā!". Divu koncertlekciju laikā klausītājus paredzēts iepazīstināt ar populārākajiem metāla pūšaminstrumentiem un to skanējuma variācijām dažādos žanros un stilos, rosināt klausītājus pašiem spēlēt kādu pūšaminstrumentu, izmēģināt savus spēkus kopīgā improvizācijas orķestrī, kā arī uzzināt, kas mūziku saista ar teātri un kino.

Koncertlekcijā "Instrumentu parāde", kas notiks 29. aprīlī, plānots iepazīstināt klausītājus ar pūšaminstrumentiem, to virtuozo skanējumu gan solo numuros, gan ansambļa pavadījumā. Piedāvātie skaņdarbi un informatīvais materiāls aptver dažādu laikmetu un stilu mūziku, turklāt sakārtoti tā, lai klausītājiem bez īpašas muzikālās sagatavotības tos būtu viegli uztvert.

Savukārt koncertlekcijā "Taures, mūzika un kino", kas norisināsies 13. maijā, paredzēts iepazīstināt ar mūzikas lomu dažādos kino vēstures attīstības posmos. Klausītājiem ar instrumentiem tiks piedāvāta iespēja veidot improvizētu pavadījumu kādai mēmā kino filmai.

Koncertlekcijas vadīs pūtēju kvintets "5-atā!", kura sastāvā ir šādi skatuves mākslinieki: Jānis Porietis (trompete, pikolotrompete), Edgars Švembergs (trompete, flīgelhorns), Andris Ādamsons (mežrags), Sandis Bārdiņš (trombons), Roberts Brants (tuba).

Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!