Foto: AP/Scanpix

27. oktobrī no pulksten 12 līdz 13,30, NVO namā Ieriķu ielā 43A, Rīgā notiks projekta "Sper soli pasaulē" prezentācija. Tie ir video sociālie stāsti bērniem un jauniešiem ar autiska spektra traucējumiem (AST).

Sociālie stāsti (Social Stories) ir metode, kuru 1991. gadā izveidoja Kerola Greja (Carol Gray), lai palīdzētu bērniem ar AST izprast dažādas sociālās situācijas. Tie ir veidojami pēc vienkārša principa, ir strukturēti un fokusējas uz atslēgas punktiem.

Izvēloties konkrētu tēmu vai situāciju, kurā bērnam ar AST var rasties grūtības iekļauties, ar sociālo stāstu palīdzību var sniegt precīzu un iedrošinošu informāciju par šo situāciju, lai bērns labāk saprastu, kas īsti notiek un kāpēc ir gudri rīkoties tā, kā pieaugušie iesaka. Dažiem bērniem ir vieglāk izprast un atdarināt video redzēto. Turklāt to var skatīties vairākas reizes pēc kārtas.

Projekta iepazīšanas pasākumā par šo metodi stāstīs klīniskā psiholoģe Zane Kronberga, paredzēta arī dažu fragmentu no izveidota video materiāla noskatīšanās un būs iespēja saņemt DVD ar sociālajiem stāstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!