Foto: Shutterstock

19. jūnijā pulksten 11 viesnīcas "Tallink" konferenču zālē (Elizabetes ielā 24, Rīgā) notiks tikšanās ar projekta "MediaSema" (Mediasema.ru), režisoru un producentu Aleksandru Sjominu, kurš ir arī tētis četrus gadus vecam bērnam ar Dauna sindromu.

Nenovērtējama personīgā pieredze. Baiļu pārvarēšanas noslēpums. Novērojumi. Ieteikumi. Saskarsmes noteikumi. To visu Sjomins pārrunās ar vecākiem, kuri audzina bērnus ar īpašām vajadzībām. Tikšanās paredzēta divu stundu garumā.

Sjomins ir četrgadīgā ar Dauna sindromu piedzimušā Sjomas tētis. Kopš Sjoma ir dzimis, Aleksandrs kopā ar savu sievu, aktrisi un TV vadītāju Evelīnu Bļodāni iegulda savu beznosacījuma mīlestību, pašironiju un optimismu, lai viņu saulainais puisītis augtu, attīstītos un sociāli adaptētos. Viņu panāktie rezultāti pārsteidz pat ārstus.

Lai dalītos ar savām atbildēm uz jautājumiem, kas rodas, audzinot šādu rūpju bērnu, tika nolemts organizēt labdarbības projektu "MediaSema". Tajā tiek aicināts palīdzēt vecākiem, kuri audzina bērnus ar Dauna sindromu, ikdienas gaitās un attīstošās nodarbībās.

Aleksandrs Sjomins: "Mammas tā arī saka, ka šaubu mirkļos ieskatījušās mūsu lapās, un bailes atkāpās – sievietes saprata, skatoties uz mūsu Sjomu, ka viņš ir parasts zēns – labsirdīgs, jautrs, brīžiem nepaklausīgs, taču tāds pats mazulis kā citi. Mēs cenšamies vairāk stāstīt par viņu, lai cilvēki nebaidītos no vārdiem "Dauna sindroms" un laistu pasaulē bērnus par spīti visam! Taču tam ir nepieciešama iekšēja garīga imunitāte."

Tikšanos Latvijā organizē vecāku apvienība "Māmiņu klubs" un aģentūra "EventPro".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!