Sergejs Urbans dzimis un audzis Latvijā, bet tagad dzīvo Anglijā, kur kopā ar sievu audzina divus dēlus un ar lepnumu sevi dēvē par pilnas slodzes tēti. Strādājot mājās, viņš izgudro dažādas jautras un izklaidējošas spēles ne tikai saviem bērniem, bet arī diviem miljoniem sekotāju, kas parakstījušies uz "TheDadLab" jaunumiem. Savu stāstu un panākumu atslēgu Sergejs uztic arī "Delfi" lasītājiem.

Sergejam ir 34 gadi. Pabeidzis vidusskolu, sekojot karjeras konsultanta padomam, viņš izvēlējās studēt ekonomiku. Kādu laiku darbs šajā profesijā sagādājis prieku un gandarījumu, bet vēlāk atklājies, ka Sergejam ar viņa matemātisko domāšanu daudz interesantāka ir programmēšana. Savukārt projekts TheDadLab palīdzējis atklāties vīrieša radošajam garam, kas izrādījies tik spēcīgs, ka to atzīst vairāk cilvēku, nekā Latvijā ir iedzīvotāju!

"Neesmu ne skolotājs, ne zinātnieks. Esmu tikai Maksa (2 gadi) un Aleksa (4 gadi) tētis, kurš atklāj savu tēta ikdienu," teic Sergejs. Bet nevar noliegt – ne tuvu katram tētim vai mammai prātā ienāk idejas, kas izaug līdz tik vērienīgiem projektiem.

A post shared by Sergei Urban (@thedadlab) on Feb 9, 2017 at 7:32am PST

"Mēs ar sievu samērā ilgu laiku esam darbojušies dažādos interneta projektos, mums jau bija vairākas veiksmīgas lapas. Manā pārziņā bija tikai tehniskais izpildījums, bet kaut kādā mirklī vēlējos ļaut vaļu kreativitātei un radīt ko savu. Klausīju sievas padomam un izveidoju profilu Instagram, vēlāk arī Facebook un Youtube. Tolaik mums jau bija bērni, tādēļ mana izvēle bija skaidra. Gribēju radīt kaut ko noderīgu. Sākotnējā ideja bija dalīties ar saviem atradumiem – unikālām rotaļlietām, kas ne tikai izklaidē bērnu, bet arī attīsta rotaļu procesā. Vēlāk sāku publicēt video ar dažādiem vienkāršiem eksperimentiem. Izmantoju lietas, kas pieejamas katrās mājās, bet bērni to uztver kā burvestību," stāsta Sergejs, piebilstot, ka bez sievas atbalsta šādu projektu viņam droši vien neizdotos īstenot.
"Pilnas slodzes tēta" popularitātes noslēpums, kā viņš pats norāda, slēpjas dažādu faktoru neparastā kombinācijā: "Savu lomu spēlē gan tas, ka es esmu tētis, kurš darbojas ar bērniem, gan viņu izteiksmīgās sejas, gan neticami vienkāršu nodarbju izlase – tās ir gan interesantas, gan noderīgas vienlaicīgi. Un sava loma ir arī manai neizskaidrojamajai spējai filmēt un savdabīgajam foto un video apstrādes stilam."
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!