Foto: DELFI

Amatas novada Skujenes pagastā naktī uz otrdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz notikuma vietu, kurā 300 kvadrātmetru platībā dega divstāvu koka dzīvojamā māja, kas bija apšūta ar ķieģeļiem.

Pirms VUGD ierašanās no degošās ēkas bija evakuējušies septiņi cilvēki. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 5.54.

Ugunsgrēkā cietusi ir Sendijas Sprukules – Circenes ģimene, kurā tiek audzināti seši bērni dažādos vecumos (pieci mēneši, divi gadi, pieci gadi, septiņi gadi, 12 gadi un 17 gadi). Amatas novada pašvaldība ģimenei ir nodrošinājusi pagaidu dzīvesvietu bijušās Sērmūkšu pamatskolas telpās, tomēr ģimene ir jaunas mājvietas meklējumos.

Sarunā ar portālu "Cālis" Sendija Sprukule – Circene pastāstīja, ka ugunsgrēkā nodedzis pilnībā viss, tāpēc nepieciešamība ir pēc vienkāršām, sadzīviskām lietām. Viņa sacīja, ka šobrīd vietējie cilvēki vedot drēbes un segas, taču nav zināms, cik daudz un vai visiem pietiks.

Sieviete lūdz atsaucīgus cilvēkus sniegt roku šajā nelaimē un ziedot jebko. Ģimenei ir nepieciešamas saimniecības lietas, piemēram, katli, pannas, trauki, karotes, dakšas u.c.

Izrādās, ģimenes māja nedega pirmo reizi. Ugunsnelaime šo ēku skāra arī šī gada sākumā, un to apstiprina arī Amatas novada pašvaldības tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Paseka. Viņa informēja, ka abi ugunsgrēki nav savstarpēji saistīti, jo iepriekšējā reizē dedzis jumts no skursteņa.

Vēl Paseka stāstīja, ka remontu laikā ģimene dzīvoja turpat, kur šobrīd - Sērmūkšu pamatskolas telpās. Pavisam nesen viņi esot ievākušies atpakaļ, jo māja esot savesta kārtībā, izvietota jauna tehnika u.c.

Ja jums ir iespēja ģimenei ziedot ikdienā nepieciešamās lietas, lūdzu, sazinieties personīgi pa tālruni +371 29495822.

Ja vēlaties palīdzēt finansiāli, ziedojumus var veikt arī ar bankas pārskaitījumu:

Sendija Sprukule – Circene
LV50HABA0551029525141

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!