Foto: Publicitātes attēls

Svētdien, 9. oktobrī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienu "Ceļojam pa dzimto zemi Latviju toreiz un tagad!". Programma piedāvā ekskursijas mazajiem un lielajiem, radošas nodarbes un spēles visām paaudzēm, visa muzeja apskati, kā arī Ģimenes dienas īpaši draudzīgo ieejas maksu.

Ģimenes dienas ekskursija izstādē "Apceļo dzimto zemi! Latvijas tūrisma propaganda 1930. gados" tiks piedāvāta trīs seansos – pulksten 12, 14 un 16. Ekskursijās, uz kurām aicinās muzejpedagoģe, vēsturniece Solvita Kokina, ikvienam būs iespēja vēl un vēlreiz atklāt un iepazīt Latviju no jauna, pārliecināties, cik kultūrvēsturiski bagāta zeme tā ir bijusi un ir, kā arī uzzināt, cik interesanta un izzinoši vērtīga ir ceļošana pa Latviju, kādi ir bijuši ceļošanas paradumi un iespējas 1930. gados, salīdzinot ar mūsdienām.

Visas dienas garumā, no pulksten 11 līdz 17, gan mazie, gan lielie apmeklētāji, varēs izmēģināt savus "spēkus"– vērīgumu, atjautību, zināšanas, piedaloties piedāvātajās radošajās nodarbēs visām paaudzēm.

Kas tās būs? Kā norāda muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča, protams, ka spēle sniedz aizrautības, kopā būšanas un izziņas prieku. "Salikt lielo puzli – Latvijas apceļošanas karti!" – tas būs jautrību un azartu dāvājošs uzdevums katram atsevišķi vai visai ģimenei kopā, patrenēt acīgumu un testēt savas zināšanas varēs spēlē "Ceļojam pa Latviju!", kurā uz magnētiskās kartes jāatrod jau zināmas un vēl neiepazītas Latvijas vietas, "pamodināt" meklētāja maņu būs iespēja, izmantojot darba lapas "Meklējam atbildes!", atrast interesantus un izziņas bagātus priekšmetus un fotoattēlus izstādē "Apceļo dzimto zemi!". Bērni savus iespaidus varēs izteikt, zīmējot un krāsojot, bet pieaugušie – aprakstot kādu īpašu savu ceļojuma iespaidu izstādes pieredzes grāmatā.

Un pēc tam – katra paša nākamais uzdevums: ieplānot nākamajās brīvdienās kopā ar ģimeni, jauki pavadot laiku, doties iepazīt jaunas vietas Latvijā, izbaudot piedzīvojumus un atklājot sev savu Latviju.

Rakstniece Zenta Mauriņa ir skaisti formulējusi ceļošanas prieku, atgādina muzeja pārstāve: "Ceļot prot tas, kā sirds ir redzīga un kā acs prot apstāties un svētīt. Ceļot prot tas, kas savu sirdi prot atraisīt. Kad acis, ausis un sirds atveras, dvēsele izpeldas skaistumā."

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgu ieejas maksu: 1,42 eiro; skolēniem un pensionāriem 0,71 eiro; pirmsskolas vecuma bērniem – bez ieejas maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!