Foto: stock.xchng
Dvīņi parasti raisa pastiprinātu apkārtējo uzmanību. Bet jautājumi, aizrādījumi, piezīmes un komentāri, kuri veļas pāri dvīņu mammām, var viņas patiesi nokaitināt.

Portāla Parents.com autore Aleksandra Dubina (Alesandra Dubin) to visu ir izbaudījusi uz savas ādas, jo pati audzina dvīņus – dēlu un meitu. Kad viņa bijusi stāvoklī, apkārtējie nemitīgi pievērsa uzmanību viņas milzīgajam vēderam un tas topošo mammu, maigi sakot, mulsināja. Viņas draudzene, arī mamma dvīnīšiem, Aleksandru mierināja: "Nedomā, ka pēc dzemdībām būs labāk – kļūs vēl sliktāk!". Un viņai izrādījās pilnīga taisnība, raksta Aleksandra.

Lūk, Aleksandra stāsta par viņai uzdotajiem jautājumiem, izteiktajiem komentāriem, ko pašai nācies piedzīvot no absolūti nepazīstamiem cilvēkiem atkal un atkal!

Vai viņi ir "dabiskie"?

"Šis jautājums ierindojas mana top saraksta augšgalā takta un bezjēdzīguma dēļ. Dīvaini, ka šāda ziņkāres izrādīšana, kas absolūti neattiecas uz šiem cilvēkiem, tomēr tiek izrādīta un viņiem tā šķiet normāla. Nerunājot nemaz par to, ka pati iespējamība par "nedabisko" cilvēkiem šķiet vienkārši pretīga. Un interesanti: informācija par to, ka dvīņi ieņemti ar mākslīgās apaugļošanas palīdzību, šajos bērnos liek saskatīt kādus trūkumus? Tātad, vienīgā atbilde, uz kādu šie ļaudis paši uzprasās, ir šāda: "Tā nav tava darīšana"," raksta Aleksandra.

#Pumpkinpatch corn bath! 🌽🌽🌽#twinstagram

A photo posted by Alesandra (Alice) Dubin (@alicedubin) on Oct 31, 2015 at 4:23pm PDT

Jums ģimenē jau bijuši dvīņi?

Neraugoties uz šķietamo nevainīgumu, ar šo jautājumu cilvēki slepeni mēģina sarunu vedināt par mūsdienu reproduktīvās veselības tehnoloģiju izaugsmi. Un nav svarīgi, apzināti viņi to dara vai ne. Man šķiet – pilnībā apzināti.

May all of your holidays be this joyful forever! 💥🇺🇸🎉 #july4th #twinstagram

A photo posted by Alesandra (Alice) Dubin (@alicedubin) on Jul 4, 2015 at 8:39pm PDT

Vai viņi ir identiskie?

Arī it kā nevainīgs jautājums, taču manā gadījumā tas demonstrē pilnīgu jautājošā cilvēka nekompetenci un muļķīgumu. Man ir meitene un zēns, viņi principā nevar būt identiskie dvīņi. Nerunājot nemaz par to, ka meitene ir cirtainiem matiem, brunete, bet zēns – blondīns ar taisniem matiem.

Kurš no viņiem ir gudrāks?

Abi. Lūk, kādu atbildi sniedza viena mamma no mūsu dvīņu vecāku kluba: "Cilvēki bieži man jautā, kurš no viņiem ir galvenais. Es vienkārši atbildu: "Es" un aizeju. Esmu gatava uzklausīt kaudzi jautājumu, tikai nelieciet man uz bērniem kabināt uzlīmes."

Kurš no viņiem ir vecākais?

Vispār jau mani šis jautājums neaizskar, vienkārši ir pārsteidzoši, cik daudziem cilvēkiem interesē kārtība, kādā dvīņi parādījušies pasaulē, turklāt nav absolūti saprotami, kāpēc viņiem šī informācija ir nepieciešama.

Divi mazuļi, bet trešais ceļā!

Vienkārši atstājiet mierā manu ķermeni. Skati atbildi uz pirmo jautājumu – nav tava darīšana!

O, jūs jau sevi esat atražojuši, jums ir pilns komplekts!

Visumā jau jā, bet atkal, skati atbildi uz pirmo jautājumu. Mūsu ģimenes plānošana nekādā veidā neattiecas uz nepazīstamiem cilvēkiem. Īpaši cilvēkiem patīk uzdot šādu netaktisku jautājumu, pamanot, ka man ir puika un meitene. Nav vērts teikt, ka, pēc manām domām, "pilns komplekts" absolūti nav atkarīgs no meiteņu un puiku daudzuma ģimenē.

Oi, kā jūs, droši vien, esat nogurusi!

"Dvīņi? To es nenovēlētu pat ienaidniekam!" – man sacīja kāda sieviete. Es biju šokā, taču cita dvīņu mamma atzinās, ka arī ir dzirdējusi līdzīgus komentārus no svešiem cilvēkiem. Parasti es atbildu tā: "Jā, dvīņi – tie nav pāris nieki, jo īpaši grūtniecības laikā un uzreiz pēc tās. Taču nekas dzīvē nenes tik daudz laimes kā viņi. Vai vēl īsāk: "Ai, sīkums, vienreiz nospļauties!" Vienkārši tā ir jautrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!