Foto: Shutterstock
Šajā nedēļas nogalē, 22. un 23. septembrī, norisināsies "Kidding Zinātkāres kluba" pasākums bērniem par kino specefektu tēmu. Gan maziem, gan lieliem interesentiem no pulksten 12 līdz 17 būs iespēja vērot elpu aizraujošus trikus un ilūzijas, kā arī uzzināt kino specefektu noslēpumus un nokļūt nākotnē, iesaistoties virtuālās realitātes aktivitātēs.

Abās pasākuma dienās tirdzniecības centrā “Domina Shopping” bērni kopā ar vecākiem tiks laipni gaidīti vērot kaskadieru paraugdemonstrējumus, kas norisināsies uz skatuves – centrālajā laukumā pie restorāna "Vairāk saules". Tur bērniem būs iespēja uzzinās, kas ir kaskadieris, kā arī pašiem iesaistīties priekšnesumos, pēc šova kopā izpildot dažādus, bērniem piemērotus vingrinājumus.

Tāpat pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uzvilkt 3D brilles un ieraudzīt, kā veidojas kino specefekti. Savukārt, lai nokļūtu nākotnē un iepazītu nākotnes filmu tapšanas aizkulises, bērni varēs piedalīties virtuālās realitātes aktivitātēs. Apmeklētājiem būs iespēja nokļūstot virtuālajā filmā un ietekmēt tās notikumus.

Kino nav iedomājams bez spraigiem notikumiem un iespaidīgiem specefektiem. Visi sporta, ātruma un automašīnu cienītāji varēs piedalīties ar pulti vadāmo mini-auto sacīkstēs. Bērni varēs ne vien tās vadīt, bet arī iejusties profesionāla auto driftera lomā. Pasākumā tiks paskaidrots, kā darbojas automašīnas elektronika un kā ar šo tehnoloģiju palīdzību var panākt iespaidīgus kino specefektus.

Tā mērķis ir veicināt dažādu vecumu bērnu interesi par radošām nodarbēm, eksperimentiem un interaktīviem pašizpausmes veidiem, sniedzot iespēju bērniem pašiem aktīvi iesaistīties un gūt zināšanas.

Plašāku informāciju par pasākuma programmu atrodama šeit.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!