Foto: Shutterstock
Lai bērniem un jauniešiem ar invaliditāti sniegtu trūkstošo iedvesmu un papildu motivāciju būt aktīvākiem, sākusies "Narvesen" un invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" rīkotā ziedojumu vākšanas kampaņa "Latvija bez robežām". Tās gaitā tiek vākti līdzekļi, lai bērniem un jauniešiem ar invaliditāti būtu iespēja doties ekskursijās un iepazīt savu dzimteni.

"Ekskursijas un izbraucieni pie dabas ir vienas no patīkamākajām bērnības atmiņām, kad labāk izzini sevi, draugus un pasauli visapkārt. Diemžēl daudziem veselības stāvokļa dēļ ir maz iespēju doties izbraucienos, taču invaliditātei nav jākļūst par šķērsli ceļošanai. Arī jaunieši ar veselības traucējumiem var dzīvot pilnvērtīgu dzīvi un iepazīt Latviju. Mēs, "Narvesen" komanda, esam pārliecināti, ka ikviens jaunietis ir spējīgs paveikt lielas lietas, un mūsu kā līdzcilvēku uzdevums ir palīdzēt un iedvesmot panākumiem," stāsta SIA "Narvesen Baltija" valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica.

Par saziedotajiem līdzekļiem invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons" rīkos ekskursijas dažādos Latvijas reģionos, tām varēs pieteikties jaunieši un bērni ar invaliditāti no visas valsts. Visi ekskursiju maršruti ir vides pieejamības ekspertu pārbaudīti un piemēroti apskatei cilvēkiem ar invaliditāti.

"Starptautisko projektu pieredze rāda, ka bērnu un jauniešu motivācijas un iesaistes līmenis ir kritiski zems. Jaunieši ļoti kūtri iesaistās dažādos starptautiska un vietēja mēroga projektos, kas varētu būt saistīts arī ar viņu nedrošības izjūtu. Tāpēc šī ziedojumu vākšanas akcija ir iespēja jauniešus iedvesmot un parādīt – viss ir iespējams un invaliditāte nav šķērslis! Jau divus gadus organizējam bezmaksas atpūtas un izglītojošas ekskursijas pieaugušajiem ar invaliditāti. Katram, kurš piedalās, tas ir pasākums, kur satikt senus draugus, iegūt jaunus un rast atbalstu dzīves grūtākajos brīžos. Tās raisa pārdomas par redzēto, sniedz iespēju praksē izmēģināt klasē apgūto, kā arī ir iespēja apmeklēt vēl neredzētas vietas, kas ir kritiski svarīgi jauniešu un bērnu ar invaliditāti attīstībai un integrācijai," stāsta Ivars Balodis, invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" valdes priekšsēdētājs.

Ziedošanas akcija norisinās no 17. oktobra līdz gada beigām, savukārt ekskursijas tiks rīkotas jau 2017. gada pavasarī. Ziedot ir iespējams visās "Narvesen" veikala tipa tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!