Foto: Shutterstock

Oktobrī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas speciālisti vadīs vairākas lekcijas vecākiem par bērnu veselības jautājumiem, aplūkojot ļoti plašu tematu loku, tostarp, kāpēc bērns bieži slimo un ko darīt lietas labā, vai bērnam papildu jādod uztura bagātinātāji, kā atpazīt dzimumnobriešanas traucējumus un citus.

Ne vienmēr, vēršoties pie ārstiem slimību gadījumos, atliek laiks izrunāt visas neskaidrības, un arī internetā atrast patiesus un konkrētam gadījumam atbilstošus padomus nav vienkārši. Šīs nodarbības ir iespēja nepastarpināti, bez maksas saņemt saprotamas, uzticamas atbildes par bērnu veselību, saslimšanu profilaksi, veselības veicinošiem pasākumiem, norāda Bērnu slimnīcas pārstāve Daiga Rauba.

Nodarbības tiek organizētas brīvā gaisotnē – vecākiem ir iespēja ne tikai klausīties ārstu prezentācijas, bet arī uzdot sev interesējošos jautājumus un iesaistīties diskusijās. Kamēr vecāki ir aizņemti lekcijās, bērni var piedalīties interaktīvās nodarbībās sociālā pedagoga pavadībā, spēlējot spēles un pildot tematiskus uzdevumus.

Pirmā nodarbība notiks 2. oktobrī no pulksten 14 līdz 16. Tēma – "Bieži slimojošs bērns", par kuru runās pulmonoloģe dr. Renāte Snipe.

6. oktobrī laikā no pulksten 10 līdz 14 paredzēta lekcija "Psihoemocionālās un dzimumattīstības kopsakarības bērnu vecumā". To vadīs psihoterapeite Gunta Andžāne. Savukārt otrajā daļā par tēmu "Pubertātes fizioloģija zēnam un dzimumnobriešanas traucējumu atpazīšana" runās endokrinoloģe dr. Iveta Dzīvīte-Krišāne.

Lekcijā 13. oktobrī, kas notiks no pulksten 10 līdz 14, pulmonoloģe dr. Elīna Aleksējeva aplūkos tematu "Pārtikas alerģija bērniem, kā atpazīt un sadzīvot ar to", bet otrajā daļā – klīniskā farmaceite Inese Sviestiņa runās par jautājumu "Uztura bagātinātāji un vai tie papildina veselīgu uzturu".

Nodarbība notiks arī 20. oktobrī, no pulksten 10 līdz 14, un tajā par tematu "Kā palīdzēt meitenei izaugt par veselu sievieti" pastāstīs ginekoloģe dr. Lāsma Līdaka, savukārt infektoloģe dr. Dace Zavadska aplūkos jautājumu "Cilvēka papilomas vīrusa infekcija – audzēji un vakcinācija".

27. oktobrī laikā no pulksten 10 līdz 14 paredzēta Guntas Andžānes lekcija "Bērna psihoemocionālā attīstība jaundzimušā periodā" (līdz viena gada vecumam), bet otrajā daļā Gunta Andžāne aplūkos tematu "Bērna psihoemocionālā attīstība zīdaiņa un agrīnā mazbērna periodā" (no gada līdz trīs gadu vecumam).

Lekcijas norisināsies Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpās. Lai pieteiktos, vecāki aicināti zvanīt uz tālruņa numuru 29187561 vai rakstīt e-pastu: vinnijapukaskola@gmail.com.

Nodarbības organizē Ilgtspējīgas attīstības fonds Rīgas domes Labklājības departamenta projekta "Mēs par veselīgu Rīgu" īstenošanas gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!