Foto: Privātais arhīvs

31. jūlijā pulksten 14 viesnīcas Lielupe (Jūrmalā) konferenču zālē "Panorāma" notiks "Lielās mīklu grāmatas" prezentācija. Tās laikā notiks labdarības izsole, lai palīdzētu savākt līdzekļus divus gadus vecajam Kasparam Dombrovskim – ortoprotēžu izgatavošanai.

Izdevums ir domāts pirmsskolas vecuma bērniem, un grāmata izdota divās valodās – latviešu un krievu. Mīklu autore ir bērnu dzejniece Svetlana Jegorova, latviešu valodā grāmatu tulkojis dzejnieks un literāts Einārs Pelšs, savukārt ilustrācijas radījusi māksliniece, Latvijas Mākslas akadēmijas absolvente Jana Nesteroviča.

"Lielās mīklu grāmatas" prezentācijas laikā būs iespēja tikties ar grāmatas veidotājiem, baudīt mākslinieku Intara Busuļa un Kārļa Lāča uzstāšanos, kā arī piedalīties labdarības izsolē, kas tiek organizēta sadarbībā ar organizāciju "Ziedot.lv". Ienākumi no izsoles tiks novirzīti mazā Kaspara ārstēšanai.

Kaspars ir mazs, aktīvs cilvēkbērns. Viņam ir divi gadiņi. Kasparam ir iedzimtas labās kājas kaulu patoloģijas, līdz ar to bērns jau no dzimšanas ir pieradis pie tā, ka viena kājiņa ir stipri īsāka nekā otra.

Šobrīd atšķirība kāju garumiem ir aptuveni 12 centimetri. Tas ir daudz, tas viņam stipri apgrūtina staigāšanu. Viņš grib augt liels un justies vienkārši laimīgs. Pie mums, Latvijā, viņam nevar palīdzēt, tāpēc nepieciešama ārstēšanās Vācijā un speciālu ortoprotēžu izgatavošana.

Vācijā jau ir izgatavota pirmā ortoprotēze staigāšanai, zēns to lieto ikdienā. Kaspars aug un tā ir jāpielāgo. Šī gada augustā Kasparam atkal jādodas uz Vācijas klīniku. Kopējās ārstniecības kursa izmaksas – ortoprotēžu izgatavošana, to pielāgošana un remonts ir 36 000 eiro.

"Lielās mīklu grāmatas" radošais kolektīvs vēlas palīdzēt Kasparam, tāpēc 31. jūlijā rīko labdarības izsoli, kurā ikvienam būs iespēja par ziedojumu iegūt savā īpašumā kādu no mākslinieces Janas Nesterovičas "Lielās mīklu grāmatas" ilustrāciju oriģināliem un palīdzēt mazajam Kasparam dzīvot pilnvērtīgi un bez sāpēm.

Plašāka informācija par Kasparu un ziedošanas iespējām atrodama portālā "Ziedot.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!