Foto: Shutterstock

Svētdien, 13. maijā, pulksten 15 Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība (BPAB) aicina uz Mātes un Starptautiskajai ģimenes dienai veltītu labdarības koncertu un svētbrīdi "Uzzied Eņģeļu koks."

"Ar koncertu vēlamies godināt un atbalstīt māmiņas un ģimenes, kas audzina neizārstējami slimus bērnus," norāda biedrības valdes priekšsēdētāja ārste Anda Jansone. "Šiem īpašajiem bērniņiem, neskatoties uz veselības stāvokļa radītajiem ierobežojumiem, tāpat ir vajadzīga mīlestība, iespēja dzīvot mājās, kopā ar tuviniekiem, priecāties un izbaudīt bērnību, bet no viņu vecākiem un ģimenēm tas prasa lielu slodzi un atbildību. Tās ir rūpes 24 stundas diennaktī."

Koncertā muzicēs tenors Jānis Kurševs, soprāni Katrīna Paula Felsberga un Anna Amanda Stolere, ērģelniece Larisa Carjkova, vijloniece Ilze Kaspare un Pāvila Jurjāna mūzikas skolas trio. Programmā – gan pasaules klasiķu Johana Sebastiana Baha, Domeniko Skarlati, Luidži Bokerīni u.c. komponistu mūzika, gan arī latviešu skaņražu, tostarp Riharda Dubras, Ērika Ešenvalda un Jāņa Lūsēna darbi.

Ieeja par ziedojumiem neizārstējami slimo bērnu aprūpei mājās.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība ir sabiedriskā labuma organizācija, kas jau 20 gadus sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienestu nodrošina multidisciplināras komandas palīdzību mājās neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm. Aprūpe tiek nodrošināta bērna slimības laikā, kā arī sērošanas periodā pēc viņa nāves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!