Foto: Publicitātes attēls

Noslēgusies labdarības akcijas "Riepas ar sirdi" astotā sezona, kuras laikā Bērnu slimnīcai saziedoti 10 803 eiro. Par saziedotajiem līdzekļiem slimnīcā plānots iegādāties kapnogrammu Miega kabinetam, kas būs liels ieguvums daudziem pacientiem, kuri līdz šim šo izmeklējumu Latvijā nevarēja veikt, vēsta Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Šogad Jaundzimušo nodaļas tika ziedota arī Cirkulārās fototerapijas lampu. Tā mazajiem pacientiem nepieciešama jaundzimušo dzeltes mazināšanai, jo īpaši priekšlaikus dzimušajiem bērniem. Šobrīd vienīgā nodaļas rīcībā esošā lampa tiek lietota trijās jaundzimušo nodaļās un tiek pārvietota pa vairākām vietām un stāviem. Ņemot vērā, ka mazo pacientu ir daudz, jo Neonatoloģijas klīnikā ik gadu ārstējas vidēji 1100 jaundzimušo, no kuriem 350 ir priekšlaikus dzimuši, šī dāvana nodaļā ir īpaši gaidīta.

Arī šī gada naudas ziedojums būs liels ieguvums daudziem pacientiem. Ar to tiks iegādāta kapnogramma Miega kabinetam. "Bērnu slimnīcā veic poligrāfijas un polisomnogrāfijas izmeklējumus, taču diemžēl šie izmeklējumi šobrīd tiek veikti bez CO2 sensora (kapnogrammas). Arī citās ārstniecības iestādēs Latvijā netiek veikti izmeklējumi ar CO2 sensoriem, tādēļ pacienti tiek nosūtīti uz izmeklējumu ārzemēs, kas ir dārgi un pacientiem rada papildus neērtības. Šāds izmeklējums būtu nepieciešams visiem bērniem ar aizdomām uz hipoventilāciju, piemēram, neiromuskulāriem slimniekiem," stāsta Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe.

Iepriekšējos gados akcijas laikā saziedoti vairāk nekā 78 000 eiro, kuri tika izlietoti, sarūpējot nepieciešamo aparatūru slimnīcas Jaundzimušo un Priekšlaikus dzimušo bērnu nodaļām, Anestezioloģijas un Intensīvās terapijas nodaļai, kā arī īpašu medicīnisku aprīkojumu pacientiem ar apdegumiem.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa atzina, ka šī akcija ir viens no ilggadīgākajiem un uzticamākajiem Bērnu slimnīcas atbalstītājiem, ar kuru palīdzību pacientu labā paveikts ļoti daudz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!