Sākot ar šī gada septembri Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs notiks bezmaksas nodarbības bērniem par veselīgu uzturu un pareizu zobu kopšanu "Vesels ēdis! Veselu zobu ABC!", kur bērniem saprotamā un saistošā veidā mācīs par veselīgu uzturu un zobu kopšanu. Nodarbību laikā bērniem būs iespēja ne vien uzzināt vērtīgu informāciju, bet arī iegūt savā īpašumā noderīgas dāvaniņas.

Sadarbībā ar nozares speciālistiem ir izstrādāts nodarbības saturs, kur bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem saprotamā un saistošā veidā tiek skaidrota veselīga uztura nozīme un pareiza zobu kopšana. Nodarbības vada uztura speciālisti un zobu higiēnisti, kuri, bērniem līdzdarbojoties, skaidro veselīga uztura pamatprincipus un nozīmi, kā arī māca, kā pareizi rūpēties par saviem zobiņiem.

Bērni, spēlējot spēles un aktīvi līdzdarbojoties, mācās atšķirt veselīgos produktus no neveselīgiem, apgūst zobu tīrīšanas tehniku un uzzina, kas nepieciešams, lai zobi būtu stipri un veseli.

Nodarbības beigās katrs bērns saņem vecumam atbilstošu zobu suku un zobu pastu, lai mudinātu bērnus ik dienu rūpēties par savu zobu veselību, un informatīvo materiālu vecākiem, kurā tiek sniegti ieteikumi, kā pareizi rūpēties par bērnu zobiem, un kopā ar bērniem var pildīt interesantus uzdevumus.

Bērnu dalība nodarbībās iespējama vienīgi ar vecāku piekrišanu. Vecāki ir primārais avots, no kura bērns mācās veselīga dzīvesveida pamatprincipus un zobu kopšanu kā ikdienas veselības rituālu, tādēļ, lai nostiprinātu nodarbību laikā iegūtās zināšanas, mudinām vecākus kopā ar bērnu pārrunāt informatīvajā materiāla iekļautās tēmas un rūpēties par bērnu veselības profilaksi ikdienā.

Lai pieteiktos nodarbībām, aicinām sūtīt pieteikumu uz e-pastu mutesveselibai@gmail.com norādot:

  • Mācību iestādes nosaukumu, adresi;
  • Kontaktpersonu (e-pasta adrese, tālruņa nr.);
  • Grupiņu skaitu atbilstoši vecumposmam 4-7 gadi;
  • Lūdzam norādīt, vai mācību iestāde ir speciālā mācību iestāde un/vai ir mazākumtautības vai bilingvālas grupiņas, lai atbilstoši organizētu nodarbību norisi.
Nodarbību cikls "Veselīga uztura programma bērniem pirmskolas izglītības iestādēs" tiek organizēts Rīgas domes Labklājības departamenta īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/021 ietvaros un ilgst no 2017. gada novembra līdz 2018.gada decembrim.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!