Foto: Shutterstock
Augusts ir laiks, kad bērni sāk satraukties, jo brīvlaiks iegājis finiša taisnē, kā arī vecāki, jo nemanot pienācis brīdis, kad jādomā par bērna sagatavošanu skolai. Vecākiem nākas domāt ne tikai par jaunu mācību materiālu iegādi, bet arī bērnu apģērbu, jo nereti bērni vasaras laikā izauguši par vairāk nekā pieciem centimetriem.

Trīs bērnu mamma Kristīne Damškalne, stiliste Dace Grīnberga un veikala "Debenhams" pārstāvji sagatavojuši savus TOP ieteikumus, kas varētu palīdzēt izveidot maksimāli universālu garderobi.

Veido konceptkolekcijas pamatus arī bērnu garderobē

"Pāris apģērbu gabali var radīt milzum daudz kombināciju iespējas komplektiem, tādējādi nebūs situācija, ka izejamais apģērbs vientuļi stāvēs skapī nevalkāts," uzsver stiliste Dace Grīnberga.

Meitenēm lieliski izskatās kleitas un svārki ar legingiem, ko mainot, var atkal veidot arvien jaunus un jaunus komplektus. Savukārt puišiem obligāti nav jāiegādājas uzvalka bikses, lai dotos uz teātri vai citu pasākumu. Lieliski komplektā iederēsies kvalitatīvas tumši zilas krāsas bikses, ko, kombinējot ar baltu vai pat krāsainu kreklu, jau rodas komplekts iziešanai sabiedrībā. Bet, ja gribas mazāk formālu šo stilu, visu var papildināt ar sporta stila bomber jaku (parasti jaka ar rāvējslēdzēju, elastīgu apakšmalu un piedurkņu atlokiem - red.) vai džinsu jaku.

Pamati

Pārbaudi savu bērnu zeķu un apakšveļas atvilktni, tur droši vien pa vasaru izveidojies haoss. Tavam bērnam vajadzētu būt vismaz 10 zeķu pāriem un septiņiem apakšveļas gabaliem. Meiteņu garderobē vajadzētu būt arī pāris zeķubiksēm, legingiem.

Foto: Shutterstock

Ikdienas apģērbs

Atceries, ka skolas dienas daļa ietver tādas aktivitātes kā skriešana, lēkšana un kāpšana, tādēļ pārliecinies, ka iegādātais apģērbs ir piemērots bērnu aktivitātei, kā arī pārliecinies par apģērba kvalitāti. Ejot uz veikalu, paturi prātā šo likumu – apģērbam, kas izgatavots no labas kvalitātes auduma, ne vienmēr jābūt dārgam, un dārgi apģērbi ne vienmēr ir izgatavoti no labas kvalitātes auduma, tāpēc pārbaudi katra apģērbu gabala auduma kvalitāti.

Ja bērnu katru dienu vēlies uz skolu vest tīrās drēbēs, taču pašiem nepietiek laika nedēļas vidū veidot veļas dienas, bērna garderobē vajadzētu būt sekojošiem apģērba gabaliem, lai tos komplektētu ar citiem:

• No pieciem līdz septiņiem T-krekliem;
• Diviem krekliem/blūzēm ar garām piedurknēm;
• Biksēm, šortiem vai svārkiem un kleitai;
• Vismaz vienam džemperim un/vai jakai.

Kurpes

Iegādājoties apavus, domā par ērtumu, jo šajos apavos tava atvase pavadīs lielāko dienas daļu. Pārliecies, ka bērnam ir kvalitatīvi sporta apavi, ja skola pieprasa, tad pārvelkamie apavi, kas nesviedrē kājas, ērti ikdienas apavi un viens pāris svētku apavi.

Virsdrēbes

Virsdrēbes vajadzētu iegādāties atbilstoši bērna sajūtām, piemēram, septembrī, kad laiks Latvijā vēl ir samērā silts, var iztikt ar kādu džemperi, taču oktobrī mūsu platuma grādos ir aktīva lietus sezona, tāpēc vajadzētu padomāt par izturīgāku lietus mēteli, lai bērnam mugursomā nevajadzētu lieki pārnēsāt lietussargu. Izvēloties virsdrēbes, pārliecinies, lai tām būtu iestrādāti atstarojoši elementi!

Foto: Shutterstock

Citi padomi

Ne tikai meitenēm, bet arī puišiem modē ir krāsas, un kas gan labāk var noslēpt kādu krāsas traipu un krekliņa kā raibs apģērbs? Tāpat, izvēloties apģērbu, palūkojies, kā tas ir kopjams un cik viegli izmazgājami traipi.

Lai gan vecākiem gribas ietaupīt un izvēlēties izmēru lielāku apģērbu, pārāk liels apģērbs var radīt nevīžīgu izskatu. Tā kā apģērbs dažādiem ražotājiem atšķiras, vērts uzmērīt vismaz vienu komplektu, lai saprastu ideālo izmēru konkrētajam ražotājam.

Pataustot drēbes, meklē pēc iespējas blīvāku audumu. Piemēram, pacel T-kreklu pret gaismu, ja tas izskatās caurspīdīgs, tad, visticamāk, tam nebūs laba kvalitāte.

Bērni nevalkās apģērbu, kas viņiem kodīs vai liks kasīties. Dod priekšroku kokvilnai - mīksts, elpojošs audums, kas nekairinās ādu. Savukārt flīss būs piemērotāks vēsākām dienām.

Katrā sezonā veikalos ir vieta, kur var iegādāties apģērbu par izpārdošanas cenām, šādi vari papildināt bērna garderobi pat par vairākām apģērbu vienībām un ietaupīt!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!