Foto: Shutterstock

Jau 23. gadu Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) rīko konkursu jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem – "Jauno satiksmes dalībnieku forums" un aicina skolēnus pieteikties dalībai tajā.

Lai piedalītos sacensībās, skolēniem jābūt dzimušiem 2004.-2006. gadā, jāizveido četru skolēnu (divas meitenes, divi zēni) komanda, jāizdomā tās nosaukums un jāpiesakās. CSDD atgādina, ka komandas dalība sacensībās jāsaskaņo ar skolotāju vai citu pieaugušo un katru komandu uz sacensībām pavada viens vai divi pieaugušie – skolotāji vai vecāki.

Pirmās kārtas pieteikuma anketa atrodama CSDD mājaslapā. Pieteikuma anketas jāaizpilda ne vēlāk kā iepriekšējās dienas pulksten 14 pirms sacensību norises.

Sacensību nolikums atrodams šeit, turpat meklējams arī sacensību vērtēšanas nolikums. Tāpat kā iepriekšējās sezonās, arī šogad sacensības "Jauno satiksmes dalībnieku forums" plānotas trijās kārtās:

- pirmā kārta: kopskaitā 32 sacensības notiks Latvijas reģionos no 12. aprīļa līdz 27. maijam. Sacensību norises grafiks atrodams CSDD mājaslapā.

- otrā kārta: Latvijas fināls notiks no 1. jūnija līdz 2. jūnijam. Tajās piedalīsies komandas, kuras ieguvušas augstāko novērtējumu sava reģiona jeb pirmās kārtas sacensībās un kurās ir divas meitenes un divi zēni;

- trešā kārta: Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensības notiks Čehijā no 2016. gada 15. septembra līdz 18. septembrim, kur piedalīsies Latvijas izlases komanda.

Visās kārtās sacensību dalībniekiem jādemonstrē teorētiskās zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, jāprot sniegt pirmā medicīniskā palīdzība, jāpārzina velosipēda uzbūve, kā arī jāveic praktiskā braukšana. Sacensību laikā var tikt piedāvāti papildus uzdevumi, ar ko dalībnieki tiks iepazīstināti maču laikā.

Jauno satiksmes dalībnieku foruma satura izstrādē CSDD sadarbojas ar Valsts izglītības satura centru. Sacensības organizē CSDD, tās tiek finansētas no OCTA līdzekļiem, ko apdrošināšanas sabiedrības ceļu satiksmes negadījumu novēršanas pasākumu veikšanai ieskaita biedrības "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs" kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!