Foto: Shutterstock

Sestdien, 29. septembrī, no pulksten 11 līdz 16 Latvijas Dabas muzejā, K. Barona ielā 4, Rīgā, notiks šīs sezonas pirmā ģimenes diena "Sēnes – zināmas un nezināmas", kur bērniem būs iespēja uzzināt visu par un ap šīm gardajām meža veltēm.

Sēņošana ir daudzu ģimeņu iemīļota aktivitāte dabā, un bieži pirmās sēņu atpazīšanas iemaņas tiek gūtas jau agrā bērnībā. Ģimenes dienā muzeja speciālisti bērniem stāstīs par ēdamām un neēdamām sēnēm un paskaidros, kāpēc sēnes aug dažādās vietās – citas silos, bet citas jauktu koku mežos, ziņo Latvijas Dabas muzeja pārstāve Polīna Šķiņķe. Vai tiešām apšubeku var meklēt tikai zem apsēm, bet egļu baraviku – zem eglēm? Tāpat bērni varēs noskaidrot, kam vēl garšo sēnes, un izgatavot dažādus sēņu rokdarbus piemiņai. Visus mazos dabas pētniekus gaida arī neliels pārsteigums no koka spēļu darbnīcas "Muzle".

Ģimenes dienas notiek mēneša pēdējā sestdienā un satura ziņā ir īpaši piemērotas ģimenēm ar bērniem vecumā no pieciem līdz 12 gadiem. Katrā ģimenes dienā dalībnieki saņem muzeja speciālistu sagatavotu uzdevumu grāmatiņu par kādu tēmu. Šajā gadā notiks trīs ģimenes dienas - par sēnēm septembrī, par vulkāniem oktobrī un par Latvijas dabu dažādos laikmetos - novembrī.

Pasākuma organizatori atgādina, ka ierasties un piedalīties var jebkurā laikā no pulksten 11 līdz 16. Ģimenes dienā iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Maksa par pasākumu – muzeja ieejas biļete un nodarbības biļete – divi eiro ģimenei. Visas sezonas garumā, no septembra līdz maijam, kārtējā pasākumā uzrādot kādu no sezonas ģimenes dienas grāmatiņām, jāiegādājas tikai muzeja ieejas biļetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!