Sestdien, 25. februārī laikā no pulksten 11 līdz 16 Latvijas Dabas muzejā notiks ģimenes diena, kas būs veltīta tēmai par dinozauriem.

Dinozauri ir mugurkaulnieku apakštipa rāpuļu klases dzīvnieki, kuri dominēja uz Zemes aptuveni 160 miljonus gadu. Ģimenes dienā muzeja speciālistu vadībā bērni kopā ar vecākiem izzinās noslēpumaino dinozauru pasauli un noskaidros, kad uz zemes ir dzīvojuši dinozauri, cik lieli tie ir bijuši, kādi ir to tuvākie radinieki mūsdienās.

Tāpat muzeja darbinieki piedāvās meklēt atbildes arī uz citiem interesantiem jautājumiem, piemēram, vai dinozauri varētu atkal dzīvot uz mūsu planētas, vai tos ir iespējams klonēt no kādas saglabājušās šūnas un citus. Nodarbības dalībnieki varēs apskatīt vienlaicīgi ar dinozauriem dzīvojošo jūras ežu, milzu gliemju un citu seno jūru iemītnieku pārakmeņojumus jeb fosilijas, stāsta muzeja pārstāve Baiba Krustiņa.

Ģimenes diena ir tematisks pasākums, ko reizi mēnesī sagatavo un apmeklētājiem piedāvā Dabas muzeja speciālisti. Tās satura un aktivitāšu ziņā īpaši piemērots ģimenēm ar bērniem vecumā no pieciem līdz 12 gadiem, tomēr, laipni aicināti ir visi interesenti. Ģimenes dienu dalībniekiem tiek piešķirta sava dalībnieka pase, kurā visa gada garumā ir iespēja vākt zīmodziņus par aktīvu piedalīšanos. Sezonas noslēgumā maijā, sadarbībā ar kādu grāmatu apgādu, tiks apbalvoti čaklākie pasākuma apmeklētāji.

Ģimenes dienā iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, dalība pasākumā – ar muzeja ieejas biļetēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!