Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 24. oktobrī, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā notika svinīgs pasākums par godu akcijas "Dr. Klauns" noslēgumam. Sabiedrības atbalsts bijis tiešām liels, kopumā projektam saziedoti vairāk nekā 36 tūkstoši eiro, informēja projekta pārstāve Inese Dābola.

Atgādināsim, ka "Dr. Klauns" ir labdarības organizācija, kuras pārstāvji – profesionāli medicīnas klauni – dodas uz slimnīcām, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Tiek likti lietā dažādi triki, mūzika, fantāziju rosinoši stāsti un citi paņēmieni, lai bērns vieglāk pārdzīvotu ārstēšanās procesa izraisītās emocijas – bailes, vientulību, nomāktību.

"Strādājot pie šī projekta, esmu sapratusi, ka veiksmīga rezultāta sasniegšanai ir svarīgi divi elementi – pozitīvas domas un komandas darbs. Pozitīvās domas mums ļāva savā ceļā sastapt atsaucīgus uzņēmumus un ieinteresētas personas, kas bija gatavi atbalstīt šo projektu. Tikpat svarīgs bija komandas darbs un ikviena līdzcilvēka atbalsts, kas ziedoja savu naudiņu, jo uzskata, ka bērniem slimnīcās laiks ir jāpavada pēc iespējas pozitīvāk un ikdienas ārstēšanās procesā tiem ir jāsaņem vislielākā smaidu deva," uzsvēra programmas "Dr. Klauns" vadītāja Marianna Milovska.

"Tā kā mazajiem pacientiem ārstēšanās laikā uzmundrinājums ir nepieciešams gan Rīgā, gan citur Latvijā, esam priecīgi, ka varējām palīdzēt atbalstīt pozitīvo akciju visā Latvijā, ļaujot iesaistīties arī mūsu pircējiem. Varam būt pateicīgi, ka visi kopā esam bijuši tik atsaucīgi, lai "Dr. Klauna" projekts nestu prieku tūkstošiem bērnu un mums būtu arvien jauni un jauni dakteri Klauni," sacīja "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

"Lai visiem ātrs ceļš uz izveseļošanos kopā ar dakteriem Klauniem!" noslēguma pasākumā novēlēja akcijas atbalsta partnera, piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" viceprezidents stratēģijas un biznesa attīstības jautājumos Normunds Staņēvičs, paužot gandarījumu par sabiedrības atbalstu un saziedotajiem līdzekļiem. Akcijas laikā viens cents no katra nopirktā piena dzēriena "Rasēns" tika ziedots dakteriem Klauniem.

Kopumā "Rimi" un "Supernetto" veikalos izvietotajās ziedojumu kastītēs akcijas gaitā dakteriem Klauniem saziedoti 27 360,39 eiro, bet no pārdotajiem piena dzērieniem "Rasēns" iegūti 9400,36 eiro, informē projekta pārstāvji.

Foto no svinīgā pasākuma:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!