Vai zini, kas ir ilūzija? Jā, piemēram, kinoteātros iecienītā filmu skatīšanās 3D arī ir ilūzija. Patiesībā arī mājās itin viegli pašam izveidot šādu ilūziju jeb 3 D hologrammu, un tam būs nepieciešamas pavisam parastas lietiņas, kuras atradīsies ikvienam.

Sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni "LMT Straume" piedāvājam noskatīties jaunu izklaidējoši izglītojošu raidījumu "ZinZINOO" zinātkāriem bērniem un jauniešiem. Šoreiz raidījuma tēma ir ilūzijas un būs arī praktisks eksperiments – kā paša spēkiem radīt optisko ilūziju – 3D hologrammu.

Katrā jaunā raidījuma sērijā būs dažādi interesanti zinātniskie eksperimenti, joki un pavisam nopietnas sarunas par aizraujošo un neizdibināmo zinātnes pasaulē. Pirmajā sērijā raidījuma vadītājs, Rīgas Improvizācijas teātra aktieris un ilggadējais Zinātkāres centra "Zinoo" nodarbību vadītājs Marģers Majors stāstīs, kas ir optiskās ilūzijas un kā tās veidojas.

Marģers arī parādīs praktisku eksperimentu, kā paša spēkiem radīt optisko ilūziju – 3D hologrammu.

Zinātkāros prātus pirmajā raidījuma sezonā izaicinās 25 raidījumi, ik piektdienu piedāvājot divas atklājumiem bagātas sērijas.

Sezonas gaitā tiks apskatītas visdažādākās tēmas, piemēram, skaņa, vējš, raķetes, laikapstākļi, dabas parādības, elektrība un citas. Katras sērijas noslēgumā skatītājus iepriecinās praktisks eksperiments, ko pavisam droši varēs atkārtot arī pašu spēkiem mājas apstākļos.

Raidījumu "ZinZINOO" var noskatīties arī LMT viedtelevīzijā, lietotnē "LMT Straume" un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!