Foto: Publicitātes attēli

Daugavpils Centrālajā parkā, līdzās bērnu rotaļu laukumam, pašvaldība izveidojusi jaunu vides objektu "Pelīte", kurai mazuļi var atdot savus knupīšus.

Ideju par šāda vides objekta izveidošanu pašvaldībai izteica Daugavpils kluba "Laimīgi bērni un vecāki" pārstāvji, kas aktīvi darbojas ar jaunajām daugavpiliešu ģimenēm un ļoti labi zina, ka vecākiem nereti ir problēmas, kā atradināt bērnus no knupīša. Bieži vien vecāki un vecvecāki mazuļiem par knupīša "pazušanu" stāsta, ka to esot aiznesusi pelīte.

"Pelīte" ir veidota kā kubs, kuram katrā skaldnē ir jauks, smaidošs pelēna siluets, un mazuļiem ir iespēja izvēlēties, kurš no tiem "apēdīs" viņa knupīti, palīdzēs viņiem kļūt pieaugušākiem un patstāvīgākiem, stāsta Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vecākā eksperte tūrisma jomā Lolita Kozlovska.

Šeit vari smelties idejas no citu mammu pieredzes par atradināšanu no knupīša, bet komentāros vari padalīties ar savu stāstu, kā bērns atmeta "kaitīgo ieradumu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!