Foto: Shutterstock
Nav jādāvina milzīgas dāvanas un lāči, lai kādu iepriecinātu, pilnīgi pietiek, ja mazajai pasaulītei uzdāvini lielo notikumu – aiziet kaut kur kopā ar savu tēti. Lai mudinātu tētus kvalitatīvi pavadīt laiku ar savām meitām, sestdien, 4. novembrī, tiek organizēts tētu un meitu pārgājiens Murjāņos, gar Lojas upīti.

Šajā pārgājienā galvenie dalībnieki ir divi – tēvs un viņa mazā meita. Šīs dienas ideja ir vērsta uz kopā būšanu – kvalitatīvi pavadīt laiku kopā ar savām meitenēm.

Ir nācies pieredzēt, kā maldīgi tiek uzskatīts, ka pārgājieni ir piemēroti tikai puikām un meitenēm ar mežu un ugunskuriem nav nekā kopīga. Mēs zinām, ka tā nav taisnība. Mēs zinām, ka meitenēm šīs lietas patīk tikpat ļoti, kā jebkuram bērnam! Un mazai meitenei nevajag neko vairāk, kā kvalitatīvi pavadīt laiku kopā ar savu tēti, pie viena, iespējams, apgūstot kādu jaunu prasmi, uzsver pasākuma organizatori "Strēlnieks.lv". Pārgājiens sāksies 4. novembrī pulksten 11, Murjāņos, dalības maksa – pieci eiro.

Pārgājiena maršruts ir viegls, ar atsevišķiem kalniņiem. Pārgājiena temps būs lēns, piemērots pašiem mazākajiem un lēnākajiem gājējiem. Tāpēc paredzams, ka tas varētu ilgt līdz pat četrām stundām. Pārgājienā ir plānota viena pauze, kurā piesēst un kaut ko uzkost. Tas būs piemērots arī pašiem mazākajiem gājējiem, taču tētiem noteikti ir jārēķinās, ka daļu vai pat visu ceļu nāksies lielo gājēju nest uz rokām. Tas ir normāli.

Uz pārgājiena sākumpunktu var nokļūt gan ar sabiedrisko transportu, gan personīgo auto. Pārgājiens notiek neatkarīgi no laika apstākļiem. Izņēmums ir ekstremāli vai citādi nestandarta apstākļi. Ja līst lietus, sagatavo līdzi kādu maiņas apģērbu bērnam.

Lai gan pārgājiens domāts tētiem un meitām, piedalīties var arī puikas ar mammām vai mammas ar meitām un dēliem.

Organizatori uzsver: "Mēs nodrošinām iespēju kopā ar mums doties šādā pārgājienā, bet katrs pieaugušais pats nes pilnu atbildību par līdzpaņemto bērnu un ne mums, ne citiem dalībniekiem nav jāuzņemas rūpes ar citu bērnu pieskatīšanu." Plašāku informāciju vari iegūt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!