Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir bērni, kurus pieradināt pie podiņa ir ļoti vienkārši, un viss izdodas jau dažu dienu laikā, taču ir bērni, kuriem tas var aizņemt pat vairākus mēnešus. Kā zināt, kad ir īstais laiks mācīt jauno paradumu, un vai bērns tam ir gatavs? Vecāku viedokļi par šo tēmu atšķiras, tāpēc psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite un piecu bērnu māmiņa Diāna Zande trešdien, 11. jūlijā, pulksten 12 tirdzniecības parkā "Alfa" vadīs lekciju topošajiem un jaunajiem vecākiem.

"Jaunie vecāki sastopas ar dažādiem viedokļiem par to, kad un kā sākt mazuli pieradināt pie podiņa. Tas var radīt apjukumu vecākos un lieku stresu ģimenē," stāsta psiholoģe Diāna Zande.

Nodarbībā būs iespēja saņemt atbildes uz jautājumiem – kā bērnu vislabāk iemācīt lietot tualeti, kādā vecumā sākt, kā izvēlēties podiņu, kā palīdzēt bērnam saprast, kam podiņš domāts, vai bērnu drīkst "uzpirkt", lai viņš lietotu podiņu un kāpēc sodi nesekmē tualetes lietošanas prasmju attīstību?

"Chicco info" stundas laikā varēs ne tikai uzklausīt speciālistes viedokli, bet dalīties arī savā pieredzē un saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem.

Šādas lekcijas minētajā projektā tiek organizētas reizi divos mēnešos un ir bez maksas. To mērķis ir izglītot un iedvesmot jaunos vecākus, kā arī palīdzēt rūpīgi iepazīt savu mazuli. Nākamās lekcijas paredzētas septembrī un novembrī.

Pirms došanās uz lekciju, iepriekš ieteicams pieteikties, to var izdarīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!