Foto: LETA, Ieva Leiniša

Augusta pēdējās dienās Doma laukumā pie baznīcas atklāts bērnu rotaļu laukums "Labirints", ko veidojusi tēlniece Liene Mackus un īstenojis nodibinājums "Sineccura" sadarbībā ar Rīgas Domu. Jaunais rotaļu laukums ir brīvi pieejams visiem mazajiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem, un tas kalpo arī kā funkcionāls un estētisks vides objekts.

Projekta autore tēlniece Liene Mackus norāda, ka nosaukuma "Labirints" izvēle nav nejauša. Tēlniece ir iedvesmojusies no Rīgas Doma laukuma bruģī iestrādātajām kādreizējo māju un ielu līnijām, kuru raksti atspoguļojas spēļu laukumā un veido vēsturiski mūsdienīgu labirintu, rosinot tā apmeklētājus uz poētisku un daudznozīmīgu pasaules izpratni.

Labirinta struktūra ir veidota no masīvkoka, bet galvenie akcenti ir piecas telpiskas bronzas dzīvnieku skulptūras, kuras tapušas, iedvesmojoties no mītiskiem viduslaiku dzīvniekiem. Projekta izstrādē autore sadarbojusies ar arhitektiem Ilzi Rukmani-Poču, Andri Fersteru, Modri Fersteru un Gati Grāveru.

Foto: LETA, Ieva Leiniša

"Esam pateicīgi projekta atbalstītājiem un ziedotājiem, kā arī Rīgas Domam par atvērtību un atsaucību, padarot projekta realizāciju iespējamu. Ar šo iedzīvotājiem nozīmīgo projektu vēlamies veicināt augstvērtīgas, ar mākslu piesātinātas "mazās" arhitektūras ienākšanu pilsētvidē. Projekts sekmēs bērnu un pieaugušo izpratni par to, kas ir estētiska vide, māksla un arhitektūra. Mūsdienīgs, drošs un māksliniecisks rotaļu laukums ir laba forma, kā informāciju pasniegt gan fiziski, gan emocionāli viegli uztveramā veidā," projekta ieceri komentē nodibinājuma "Sineccura" valdes locekle Kristīne Tomsone.

Foto: LETA, Ieva Leiniša

"Ģimenes un bērni, un pilsētvide ir būtiskas ABLV Charitable Foundation labdarības jomas, un rotaļu laukums "Labirints" sasaucas ar tām abām. "Labirints" ir laikmetīgs un unikāls vaibsts Rīgas pilsētvidē un vienlaikus arī mūsdienīga un droša vieta ģimenēm ar bērniem, kur kopā pavadīt laiku, rosināt iztēli un izklaidējošā veidā ieinteresēt par Rīgas Doma vēsturi. Ceru, ka šis, Vecrīgā pirmais, rotaļu laukums iedvesmos jaunām idejām Rīgas centra teritorijas labiekārtošanai un attīstībai arī citus rīdziniekus, kas nākamgad atspoguļosies kuplā projektu pieteikumu skaitā fonda programmai "Jaunā Rīga," stāsta Zanda Zilgalve, ABLV Charitable Foundation valdes priekšsēdētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!