Foto: Shutterstock

Lai arī kādas attiecības draudzenēm būtu bijušas līdz brīdim, kad vienai piedzimst mazulis, pēc mazā brīnumiņa ienākšanas dzīvē daudzas lietas mainās – nav vairs tik daudz laika bezrūpīgām tikšanās reizēm, nogurums nereti ņem virsroku un vēl, un vēl. Lūk, seši ierosinājumi, kā tu vari nedaudz atvieglot draudzenes dzīvi, kad jārūpējas vairs ne tikai par sevi, bet arī vēl vienu dvēselīti.

Katrs, kurš kaut reizi dzīvē ir audzinājis bērnu, zina, ka būt labam vecākam it nemaz nav viegli. Sievietei lielais pārbaudījums sākas jau grūtniecības laikā, taču svarīgi, lai šajā laikā viņai blakus būtu stiprs balsts. Arī draudzenes palīdzīgā roka var būt tieši tas, kas reizēm ir vajadzīgs.

"Parents" vēstī, ka mirklī, kad sievietei piedzimst bērns, draudzenes atbalsts un padoms ir nepieciešams vēl vairāk nekā jebkad agrāk. Iepazīsties ar pāris idejām, kā likt draudzenei justies ļoti īpašai, kā arī noņemt stresu nedaudz trakajā, taču brīnumainajā un emociju pārpilnajā laikā.

Pagatavo vakariņas. Kāda teiks, ka šis ieteikums nu nekādi nevar draudzenei palīdzēt, taču patiesībā ir gluži pretēji. Starp negulētajām naktīm, barošanu ar krūti un nemitīgu pamperu mainīšanu draudzenes pagatavots ēdiens var būt daudz patīkamāks nekā restorānos baudītais, kad mazulis nebija vēl pat prātā.

Vari apsvērt neliela ģimeniska pasākuma sarīkošanu. Pat tad, ja draudzene lielāko dienas daļu pavada pidžamā vai treniņtērpā, cilvēku satikšana un komunikācija ir vitāli nepieciešama. Sākumā viņa, iespējams, būs apmulsusi, taču pārsteigums vainagosies ar pāris stundām, kad jaunā mamma varēs pievērsties citām lietām.

Foto: Shutterstock

"Neuztraucies, es tev visu izstāstīšu!" Pilnīgi iespējams, ka pēc bērna piedzimšanas draudzenes telefons ir pārpilns ar dažādām ziņām no sen neredzētiem radiniekiem, zinātkāriem paziņām un citiem cilvēkiem. Viņai noteikti ir svarīgi zināt, ka, neskatoties uz jauno statusu, tu par visu viņu turēsi lietas kursā. Taču atceries, ka patiesībā tev jādod arī viņai laiks izbaudīt šo nepieredzēto dzīves posmu, neuztraucoties par katru telefona pīkstienu.

Nākamreiz, kad rakstīsi viņai īsziņu, tā vietā, lai jautātu "Kā tev iet?", pastāsti, ka esi veikalā un vari nopirkt kaut ko viņas labsajūtai.

Atved kaut ko skaistu. Tā kā jaunajai mammai tagad no mājas sanāk iziet retāk, varētu šķist, ka viņai mazsvarīgāks kļuvis ārējais izskats. Realitātē viņai vienkārši tam pievērsties sanāk daudz mazāk laika, tāpēc tevis atvesta jauna lūpukrāsa, šokolādes tāfelīte vai pat visvienkāršākais T-krekliņš viņā var radīt ārkārtīgi daudz prieka. Šīs vienkāršās preces viņai palīdzēs celt pašapziņu.

Pārņem auklēšanas stafeti. Kad raudzību laiks noslēdzies un dzīvesbiedrs atsācis regulārās darba gaitas, parasti sieviete dienas laikā paliek viena ar bērnu mazuli. Dod viņai pāris minūtes karstai dušai vai mīļākā seriāla jaunākajai sērijai, kamēr piesakies kādu laiku parūpēties par mazo ķiparu. Viņa to noteikti ļoti novērtēs un palīdzēs arī tev, kad būs kāda nepieciešamība.

Foto: Shutterstock

Ak, uzkopšanas darbi. Vistiešākajā nozīmē – tavai draudzenei tagad ir pilnas rokas. Tā vietā, lai sestdienas rīta pusi pavadītu, ilgi guļot un atpūtinot kājas, izbaudi kvalitatīvu laiku draudzeņu lokā. Noorganizē nelielu talku, lai kopīgi palīdzētu jaunajai māmiņai mājas darbos. Pat vispedantiskākajai sievietei ir grūti visu turēt perfektā kārtībā, jo reizēm ar 24 stundām diennaktī nepietiek.

Ieplāno skaistumkopšanas dienu. Pirmajos mēnešos draudzenei, iespējams, nebūs nekāda vēlēšanās pucēties, taču šim ieteikumam ir vairāki plusi. Pirmkārt, viņai būs diena, par kuru domāt un kuru gaidīt – tas ir ārkārtīgi svarīgi, lai galīgi nepazaudētu laika izjūtu un apzinātos, ka aiz loga ir pirmdiena, nevis piektdiena. Otrkārt, viņa atkal jutīsies sievišķīga. Sarunājiet kaut nelielu pastaigu parkā un saldējuma apēšanu viņas mīļākajā kafejnīcā.

Galvenais, kas jāpatur prātā, ir neaizmirst, ka jaunajai māmiņai nepieciešams atbalsts pat reizēs, kad viņa to noliedz. Tu savu draudzeni pazīsti vislabāk, tāpēc liec lietā idejas un iepriecini viņu no sirds. Mamma būs priecīga un arī mazulis lustīgāks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!