Foto: Publicitātes attēls

VSIA "Latvijas Koncerti" Spīķeru koncertzālē gatavojas uzsākt ikgadējo muzikālo pasaku ciklu vismazākajiem klausītājiem – pirmsskolas vecuma bērniem. Pirmo koncertu – "Ezītis miglā" ģimenes ir aicinātas klausīties 22. un 23. oktobrī – latviešu valodā un 30. oktobrī – krievu valodā.

Tas būs stāsts par Ezīti un viņa piedzīvojumu ceļā pie drauga Lācēna. Bērniem šis rudens koncerts solās būt gan amizants un jautrs, gan teiksmains un noslēpumos tīts. Par muzikālo piedzīvojumu gādās aktieri Laila Kirmuška un Edgars Lipors, pianists Aldis Liepiņš, mecosoprāns Ieva Parša un horeogrāfe Lilija Lipora, bet par krēslaino rudens noskaņu rūpēsies gaismu mākslinieks Egils Kupčs, stāsta "Latvijas Koncerti" bērnu un jauniešu koncertu pārstāve Dita Maļinovska.

Decembra koncerti aicinās ieskandināt ģimenes Ziemassvētkus kopā ar Ditas Krenbergas flautu, Daces Zālītes čellu un Mārtiņu Zilbertu pie klavierēm koncertizrādē "Pasaku fejas brīnunūjiņa". Svecītes liesmiņā tiks atklāts sens stāsts par pasaku feju, kas Ziemassvētku vakarā brīnumus rada.

Savukārt, februārī sekos trešais cikla koncerts – "Smilšu pasaka ar zelta putnu". Muzikālā pasaka vēstīs par piedzīvojumu smilšu valstībā, kurā ir noslēpies zelta putns. To meklē šakālis, pērtiķis un princese. Bērniem koncertā būs iespēja sekot līdzi smilšu kino mākslai, savukārt par muzikālajiem tēliem rūpēsies soprāns Dināra Rudāne, dziedātāja Leila Alijeva, pianists Dainis Tenis, arfiste Elizabete Lāce, sitaminstrumentālists Elvijs Endelis un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi.

Koncertu cikls "Patiešām maziņiem" martā tiks noslēgts ar programmu "Mīļdziesmiņas" – Imanta Kalniņa un Raimonda Paula mūzika, ievīta pavasarīgos un fantāziju rosinošos tēlos, vēstīs par saulīti un mīļu dienu, par brālīti, māsiņu un putniņu – dziesmiņas, kas gadu garumā priecējušas katru bērnu. Noslēguma koncertā piedalīsies Aija Andrejeva, Marts Kristians Kalniņš, Goran Gora, Jānis Miltiņš un Mārtiņš Miļevskis. Koncertus vada Karina Bērziņa, ar videoprojekcijām strādā Uģis Krišjānis.

Ar koncertu norises datumiem un laikiem visas sezonas garumā bērnu vecāki un vecvecāki var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!