Foto: Publicitātes foto

Izstāžu cikla "Skaņai vajag mākslu" laikā fonda "Mākslai vajag telpu" Vasaras mājā, Kalnciema ielā 36/38, Rīgā katru sestdienu norisināsies Ūnas Laukmanes vadītās bērnu radošās darbnīcas.

Bērni un to vecāki ir aicināti piedalīties ikvasaras radošajās darbnīcās "MVT Vasaras mājā", kur viņiem būs iespēja kreatīvi izpausties, veidojot lielformāta darbus, un tapt par daļu no veidotās mākslas instalācijas.

Izstāžu ciklā "Skaņai vajag mākslu" īstenošanas gaitā bērni un viņu vecāki varēs iepazīties ar jaunradītajām skaņu gleznām, ko komponējuši tādi Latvijā pazīstami mākslinieki kā grupa "Instrumenti", grupa "Mumiy Troll", komponists Imants Kalniņš, mūziķis Intars Busulis, pianists Vestards Šimkus un grupa "Prāta Vētra". Skaņa tika veidota, iedvesmojoties no Zuzānu mākslas kolekcijas darbiem.

Radošo darbnīcu dalībniekiem jāveido viņu vizuālā interpretācija par tajā brīdī "izstādīto" skaņu gleznu, kā arī apvienojot tajā sajūtu, ko sniedz telpiskie iespaidi – izstādes scenogrāfija par mūziķu izvēlēto mākslas darbu. Tas palīdzēs radošo darbnīcu apmeklētājiem piedzīvot līdzīgu pieredzi, kā mūziķi, kuriem bija lūgts muzikāli interpretēt mākslas darbu .

Nākamā bērnu radošā darbnīca norisināsies 7. jūlijā "MVT Vasaras mājā" no pulksten 11 līdz 14.

Bērnu radošo darbnīcu norisināsies katru sestdienu no pulksten 11 līdz 14.

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!