Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 18. jūnijā, pulksten 12 atpūtas vietā "Beberliņi" svinīgā pasākumā, piedaloties Liepājas mūziķiem, domes vadībai un parka veidotājiem, atklās jauno piedzīvojumu parku "Tarzāns". Jaunajā Liepājas piedzīvojumu parkā ir izveidotas piecas dažādas sarežģītības trases (zaļā, zilā, sarkanā, melnā un bērnu trase) ar 77 šķēršļiem, kā arī 330 metrus garš nobrauciens pāri Beberliņu ūdenskrātuvei, kas ir Latvijā līdz šim garākais šāda veida nobrauciens pa trosi, pastāstīja SIA "Liepājas Tarzāns" pārstāve Margarita Teivāne.

Zilā trase esot veidota kā īpaša liepājnieku trase, uzsverot tādu populāru Liepājas un Liepājas apkārtnes mūziķu un sportistu kā Ivo Fomina, Ulda Marhilēviča, Paula Jonasa, Kristapa Porziņģa un Māra Verpakovska nodarbošanos. Kādi būs šiem cilvēkiem veltītie un speciāli veidotie šķēršļi, ikviens apmeklētājs aicināts novērtēt un izbaudīt klātienē.

Viena no trasēm ir speciāli piemērota bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem, bet pārējās četras ir dažādu grūtības pakāpju trases, kas paredzētas pieaugušajiem un bērniem no septiņu gadu vecuma. Bērnu trase atrodas aptuveni 1 – 1,5 metru augstumā, lai nepieciešamības gadījumā vecāki var bērniem palīdzēt, savukārt pieaugušo trases – četru līdz 15 metru augstumā. Katra trase ir aptuveni 150 metrus gara, bet melnās trases garums sasniedz pat 250 metrus.

Foto: Publicitātes foto

Sākotnēji aprīkojums būs pieejams 70 interesentiem, bet, vērtējot apmeklētāju plūsmu, aprīkojuma skaitu pēc nepieciešamības varēs palielināt līdz 100. Savukārt, lai izvairītos no negadījumiem, piedzīvojumu parks ir aprīkots ar jaunākās paaudzes Šveices firmas "Kanopeo" drošības sistēmu, kuru šķēršļu pastaigas laikā nav iespējams patvaļīgi atāķēt no drošības troses.

Gleznainajā Beberliņu atpūtas vietā savu brīvo laiku varēs pavadīt ne tikai aktīvās atpūtas cienītāji, bet arī tie, kuri vēlēsies mierīgi izbaudīt skaistos dabas skatus Liepājas augstākajā punktā – Beberliņu kāpā. Parka teritorijā būs pieejamas arī piknika vietas ar galdiem un soliņiem.

Rūpējoties par parka inventāra saglabāšanu un uzturēšanu labā kārtībā, visā teritorijā tiks uzstādīta arī videonovērošana. Šim mērķim SIA "Liepājas Tarzāns" Liepājas mazo un vidējo komercsabiedrību projektu konkursā saņēma pašvaldības līdzfinansējumu 7900 eiro apmērā. Par šiem līdzekļiem ierīkotas arī labierīcības un servisa ēka (inventāra izsniegšanai).

SIA "Liepājas Tarzāns" dibināts 2015. gada novembrī ar mērķi veicināt aktīvā tūrisma attīstību Liepājā. SIA dibinātājs un valdes loceklis Ivars Ciaguns. Uzņēmumam jau ir viens piedzīvojumu parks "Tarzāns" Siguldā, kas ir lielākais brīvdabas piedzīvojumu parks Baltijā, un tajā izvietoti vairāk nekā simts dažādas sarežģītības šķēršļu, no kuriem augstākie atrodas 20 metru augstumā no zemes.

Beberliņu ūdenskrātuve atrodas Karostā, un to ieskauj priežu mežs. Pēdējos gados ūdenskrātuve ir pārvērtusies līdz nepazīšanai. Par jauniešu iecienītu atpūtas vietu jau kļuvis, piemēram "BB wakepark", kas ticis izvirzīts arī labākā jaunā tūrisma produkta balvai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!