Foto: LETA

Spītējot visai nepatīkamajiem laika apstākļiem, sestdien, 14. maijā, Rīgā, 11. novembra krastmalā pulcējās tūkstošiem mazāku un lielāku skrējēju, lai pievarētu "Lattelecom" Rīgas maratona "Rimi" bērnu dienas distances.

Dalībai skriešanas trasītēs tika pieteikti vairāk nekā 6000 mazie skrējēji. Kopumā maratona bērnu dienā piedalījās vairāk nekā 8,5 tūkstoši mazo sportistu un pasākums tika aizvadīts bez starpgadījumiem.

Kā vērtēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola, mediķu skatījumā, pasākums kopumā vērtējams kā mierīgus.

Pasākuma organizētāji arī parūpējušies, lai mazajiem sportistiem būtu iespēja ne vien kārtīgi izskrieties, bet arī satikt iemīļoto multfilmu varoņus, mīļākos izpildītājus un izmēģināt spēkus modernos sporta veidos. Pasākumā ir nodrošinātas daudzveidīgas aktivitātes uz skatuvēm un muzikāli priekšnesumi, kā arī iespēja bērniem izdejoties un izmēģināt dažādas sporta nodarbības, piemēram, crossfit, ko vadīs "CrossFitFactory". Tāpat bērni varēs iesaistīties parkour nodarbībās kopā ar Rīgas sporta centru "Freezone", izmēģināt spēkus braukšanā ar skeitbordu un skrituļslidām kopā ar Rīgas skeitborda skolu, Inline skolu Straume, kā arī dažādās deju nodarbībās.

Atpūtas brīžos bērniem ir iespēja skatīties kino, apmeklēt Lotes no Izgudrotāju ciema mājas un paciemoties arī "Ucipuci" mājās, kur varēs spēlēt teātrī. Mazajām dāmām ir radīta iespēja pavesoties Ledus princešu valstībā, kur var darināt princešu kronīšus, pucēties un atkausēt ledus sirdi, savukārt zinātkārie var doties uz Mazo izgudrotāju māju, kur kopā ar "Mēness aptieku" ir dota iespēja iejusties farmaceita lomā.

Par "Rimi" bērnu dienu

"Lattelecom" Rīgas maratona "Rimi" Bērnu dienas tradīcija tika aizsākta 2013. gadā, dienu pirms galvenajiem startiem uz simboliskiem skrējieniem aicinot pašus mazākos dalībniekus. Pasākuma mērķis ir panākt, ka paši mazākie Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku aktīvam dzīvesveidam un veselīgai pārtikai. 2015. gadā skrējieni pirmo reizi notika 11. novembra krastmalā, kopā pulcējot jau 7 400 dalībnieku līdz 12 gadu vecumam. "Rimi" bērnu dienas patrons un galvenais atbalstītājs ir "Rimi Latvia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!