Foto: E&S Photography

Viņi ir trīs. Viņa modina sevī jaunu dzīvību, bet viņš silda un sargā kā austoša saule. Viņi ir viens otram līdz saules rietam un vēl... Tā tiek aprakstīta fotosesija Ķemeru purvā saullēktā. Pēdējos gados fotografēšanās gaidību laikā kļuvusi populāra, un topošās mammas arvien biežāk vēlas bildēties tieši ārpus telpām, brīvā dabā. Lūk, ideja, kā tas izskatās Ķemeros!

Ar bilžu autoru un jaunās ģimenes atļauju piedāvājam palūkoties, cik skaista ir mūsu daba un sieviete tajā.

Kā stāsta topošā mamma Krista Bērziņa, ģimenē tiek gaidīts pirmdzimtais. "Es ierosināju ideju, kāpēc gan neiemūžināt tik skaistu laiku mūsu dzīvēs un pavadīt romantisku laiku kopā. Vīrs piekrita, man bija jāpasaka kad un cikos jābūt gatavam. Sazinājos ar meitenēm un izstāstīju savu ideju par fotosesiju saullēktā, zināju, ka būs jāceļas agri, tāpēc ļoti cerēju, ka meitenes piekritīs un piekrita ar," stāsta Krista.

"Ar "E&S Photography" jau sadarbojos savā vecmeitu ballītē – manas draudzenes man sarīkoja privātu fotosesiju un no tā laika meitenes arī palika par manām fotogrāfēm, ļoti viegli sastrādāties.

Gatavojāmies fotosesijai laikus, draudzene iedeva kleitiņu, jo pati nepaspēja izmantot, derēja kā uzlieta! Vīram sagādāju gaišu apģērbu, lai kontrastētu abi ar dabu! Līdzi paņēmām mazus zābaciņus, mazuļa dienasgrāmatu ar vārdiņu, jo vārdiņu vīrs jau bija izdomājis neilgi pēc tam, kad uzzinājām, ka oktobrī kļūsim par vecākiem! Viņš bija izdomājis abiem dzimumiem. Iepriekšējā dienā aizgāju uz ziedu veikalu un palūdzu, lai man uztaisa krāsainu, bet dabai tuvu pušķi! Iegādājāmies arī dūmu sveces. Cēlos pulksten 2.30, vīru modināju 3! Jau pulksten 4.30 tikāmies pie Ķemeru tīreļa, lai radītu maģiski skaistas atmiņas!

Fotosesijas laikā bija auksti, bet tas bija tā vērts! Viss izdevās pat vēl labāk, nekā iecerēts! Abi ar vīru jūsmojām! Meitenes izveidoja arī mazu video par to, kā noritēja fotosesija, ar vīru nobirdinājām laimes un sajūsmas asaras, tāpat kā visa mūsu ģimene! Saullēkts ir fantastisks fons un iesaku topošajiem vecākiem nebaidīties no savām idejām un tās īstenot, šīs bildes tikai paspilgtinās atmiņas par piedzīvoto," tā par savu gaidību fotosesiju stāsta Krista.

Divas fotogrāfes, kuras apvienojušās "E&S Photography", dalās arī dažos padomos, kas būtu jāņem vērā pirms šādas fotosesijas.

  • Gaidību fotosesijas vienmēr ir īpašs notikums arī fotogrāfiem, jo emocijas izdzīvojam kopā ar pāri. Reizēm pat emocijas ir tik spēcīgas, ka gribas nolikt kameru malā un vienkārši skatīties, cik skaisti pāris viens otru mīl un gaida savu mazuli. Tas vienmēr ir intīms pasākums, tāpēc svarīgi vispirms ir izvēlēties fotogrāfu, kuram jūti, ka spēsi uzticēties un jutīsies viņa priekšā ērti.
  • Plānojot šādas fotosesijas, mēs pāriem iesakām izlemt par vietu, kas viņiem ir tuva vai tieši otrādāk - kur viņi nekad nav bijuši, bet gribētu radīt kopīgas atmiņas. Ar vietas izvēli arī palīdzam, ja pašiem vēl nav radušās konkrētas vēlmes, piedāvājam savus variantus, un pāris izvēlas sev tuvāko vietu. Lai bildes izdotos maģiskas, iesakām pāriem izvēlēties saullēktu vai saulrietu, jo saule vienmēr piešķir īpašu noskaņu. Noteikti nevajag baidīties no pelēkām debesīm - uzticies fotogrāfam, viņš zinās, ko darīt.
  • Šādās fotosesijās iesakām arī izvēlēties vienotas krāsas toņu apģērbus. Par to, kādā krāsā, ļaujam lemt pašam pārim, jo šajās fotosesijās pats galvenais likt justies pārim ērti. Cenšamies maksimāli radīt arī to sajūtu, ka viņi ir divi vien un mazais, bet mēs ķeram mirkļus, ko rada viņi paši.
  • Nevajag baidīties ar fotogrāfu izrunāt katru sīkāko detaļu pirms fotosesijas, kā arī lietas, kas uztrauc vai kaut kur dzirdēti negatīvi stereotipi, jo nav jocīgu jautājumu - visam ir atbilde, kas topošo māmiņu nomierinās. Fotogrāfi tikai priecāsies, ja pāris atsūtīs kādus piemērus par to, kādas bildes gribētu, tādēļ vienmēr aicinām pirms tam atsūtīt un konsultēties gan par aksesuāriem, gan apģērbu, ko vilkt mugurā. Fotosesija ir komandas darbs starp pāri un fotogrāfu.
  • Izslēdz telefonu, izbaudi procesu un nedomā par neko citu. Tās ir pāris stundas, kurās ļaut sev relaksēties un pabūt kopā ar savu mīļoto cilvēku. Tādēļ svarīgi ir visi iepriekšējie punkti, lai fotosesijā būtu pilnīgs miers, un tu spētu uzticēties gan fotogrāfam, gan izbaudīt procesu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!